ΑΘΗΝΑ
08:54
|
19.04.2024

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 18 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής των καταστροφικών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη νότια Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφέρειας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τέσσερις νεκροί και τουλάχιστον 18 αγνοούμενοι είναι ο απολογισμός μέχρι στιγμής των καταστροφικών βροχοπτώσεων και πλημμυρών στη νότια Γαλλία, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της περιφέρειας Αλπ Μαριτίμ.

Το Σαββατοκύριακο οι καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις προκάλεσαν υπερχείλιση ποταμών στη νότια Γαλλία ενώ κατέρρευσαν γέφυρες και τα ορμητικά νερά των ποταμών παρέσυραν σπίτια.

Η βροχόπτωση που έπεσε μέσα  σε 10 ώρες, ήταν ισοδύναμη με αυτή ενός έτους. Τα ορεινά χωριά των δύο κοιλάδων Τινέ και Βεζουμπί έχουν αποκλεισθεί, χωρίς νερό, ηλεκτρικό, ή τηλέφωνο, η μόνη επικοινωνία είναι από αέρος με ελικόπτερα. Πυροσβεστική, χωροφυλακή αλλά και στρατός έχουν στείλει δυνάμεις για βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ, ο οποίος μετέβη χθες Κυριακή στην περιοχή, ανακοίνωσε από τη Νίκαια ότι ενεργοποίησε τη διαδικασία της “φυσικής καταστροφής” για τις πληγείσες περιοχές.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα