ΑΘΗΝΑ
15:26
|
25.04.2024

Για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρμετρη χρήση βίας κατηγορείται η αστυνομία στην πρωτεύουσα Ελσίνκι της Φινλανδίας μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων, στις οποίες αστυνομικοί εμφανίζονται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και υπέρμετρη χρήση βίας κατηγορείται η αστυνομία στην πρωτεύουσα Ελσίνκι της Φινλανδίας μετά τη δημοσιοποίηση εικόνων, στις οποίες αστυνομικοί εμφανίζονται να ψεκάζουν με σπρέι πιπεριού διαδηλωτές του κινήματος κατά της κλιματικής αλλαγής, Extinction Rebellion.

Η καθιστική διαμαρτυρία του Σαββάτου διοργανώθηκε από την οργάνωση Elokapina (Extinction Rebellion Φινλανδίας) σε κεντρικό δρόμο στο Ελσίνκι, όπου συγκλίνουν πολλές οδικές αρτηρίες και γραμμές του τραμ. Η αστυνομία ζήτησε από τους διαδηλωτές να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα γιατί προκαλούσαν μεγάλο πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ξαφνικά χωρίς καμία πρόκληση από την πλευρά των διαδηλωτών, οι αστυνομικοί έβγαλαν τα σπρέι πιπεριού και άρχισαν να ψεκάζουν τους διαδηλωτές στο πρόσωπο, όπως φαίνεται στα βίντεο-ντοκουμέντα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.


Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της οργάνωσης Elokapina κάποιοι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο να μην αφήνουν τους διαδηλωτές να ξεπλένουν με νερό το πρόσωπό τους. Τουλάχιστον 51 άτομα προσήχθησαν από την αστυνομία.

“Ντροπή σου, Φινλανδία! Πώς τολμάς!” ήταν μία από τις πιο χαρακτηριστικές αντιδράσεις του κόσμου στα social media. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επενέβη με αυτόν τον τρόπο εξαιτίας της διαταραχής της κυκλοφορίας στο κέντρο της πρωτεύουσας, αλλά και της παρατεταμένης διάρκειας της καθιστικής διαμαρτυρίας.

https://www.instagram.com/p/CF6rZbghj1P/?utm_source=ig_embed

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα