ΑΘΗΝΑ
10:02
|
29.06.2024

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε την Κύπρο “κράτος-πειρατή” μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο προήδρευσε. “Ο κόσμος αν δεν απαλλαγεί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλεσε την Κύπρο “κράτος-πειρατή” μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στο οποίο προήδρευσε. “Ο κόσμος αν δεν απαλλαγεί από τα κράτη πειρατές και τους πειρατές κυβερνώντες τους, η ανθρωπότητα δεν θα καταφέρει να πετύχει την ειρήνη και την ηρεμία. Δυστυχώς, ειδικά στη δική μας περιοχή ο αριθμός των κρατών-πειρατών είναι πολύ μεγάλος. Αυτά τα κράτη-πειρατές από το Ισραήλ μέχρι την Ε/Κ Διοίκηση Νότιας Κύπρου και το καθεστώς της Συρίας, καταπιέζουν και τους δικούς τους πολίτες, αλλά καταλύουν και την παγκόσμια σταθερότητα.

Η εποχή που αυτά τα κράτη χρησιμοποιούσαν αυτές τις μεθόδους, με το να κρύβονται κάτω από τη φούστα των διεθνών δυνάμεων, προκαλώντας μπελάδες στην ανθρωπότητα, πλησιάζει πλέον στο τέλος της. Ο κόσμος δεν μπορεί να σηκώσει άλλο αυτή την τυραννία. Η Τουρκία είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει κάθε δύναμη και κάθε δυνατότητα που διαθέτει για να καταστρέψει αυτό το άδικο, παράνομο, άσχημο και αιμοσταγές παιχνίδι», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, αφήνοντας αιχμές κατά της Ελλάδας που δεν ήθελε στην αρχή διάλογο για την ΑνατολικήΜεσόγειο, τελικά αποδέχτηκε διαπραγματεύσεις.

Αναφερόμενος στην κρίση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ ο πρόεδρος της Τουρκίας επιτέθηκε σε ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία για τη σιωπή τους και απηύθυνε έκκληση στη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να είναι σιωπηλή, απέναντι στις “σφαγές”, όπως τις χαρακτήρισε, της Αρμενίας. “Την ώρα που οι Αρμένιοι εισέβαλλαν στα εδάφη του Καραμπάχ και του Αζερμπαϊτζάν, η διεθνής κοινότητα παρέμεινε, δυστυχώς, σιωπηλή μπροστά σε αυτή την αθλιότητα. Στο Καραμπάχ δεν έγινε μόνο εισβολή, αλλά και επαίσχυντες σφαγές κατά της ανθρωπότητας. Η ομάδα του Μινσκ, η οποία συγκροτήθηκε από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και τη Γαλλία και εντός του ΟΑΣΕ, αντί να λύσει το πρόβλημα, το καταδίκασε σχεδόν σε αδιέξοδο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα