ΑΘΗΝΑ
14:08
|
19.04.2024

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν και θα παραμείνει το σπουδαιότερο μέρος στη Γη» τόνισε σήμερα στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας που εκφώνησε, συμμετέχοντας μέσω τηλεδιάσκεψης, στο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν και θα παραμείνει το σπουδαιότερο μέρος στη Γη» τόνισε σήμερα στη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας που εκφώνησε, συμμετέχοντας μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ετήσιο συνέδριο των Συντηρητικών ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον.

Σε μία προσπάθεια να αντιστρέψει τις άσχημες επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου, ο Συντηρητικός πρωθυπουργός περιέγραψε αδρά το όραμά του για την βελτίωση της οικονομικής κατάστασης στη χώρα υποσχόμενος εκατομμύρια δολάρια σε επενδύσεις με προτεραιότητα στις επενδύσεις που αφορούν τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, την ψηφιοποίηση της οικονομίας, την ηλεκτροκίνηση αλλά και σε προγράμματα με έμφαση στη διευκόλυνση της απόκτησης πρώτης κατοικίας για τους νέους και την βελτίωση των κοινωνικών δομών και των οίκων ευγηρίας για τους ηλικιωμένους.

Ειδικότερα υποσχέθηκε:

_Να βελτιώσει τη χρηματοδότηση για υπηρεσίες «βοήθειας στο σπίτι» προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού με πιθανές αλλαγές στο ύστημα ασφάλισης

_Να εξετάσει την πιθανότητα ιδιαίτερων μαθημάτων από εκπαιδευτικούς προς τους πιο αδύνατους και τους πιο προικισμένους μαθητές.

_Ευνοϊκές αλλαγές στους όρους χορήγησης στεγαστικών δανείων για νέους.

_Επένδυση σε ειδικευμένο εργατικό δυναμικό υψηλών προσόντων ιδιαίτερα σε τομείς που σχετίζονται με την παραγωγή Ενέργειας από ηλιακά και αιολικά πάρκα, υδρογόνο και πυρηνική ενέργεια.

Συνέκρινε τη σημερινή εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα με κρίσεις που δημιουργούν καταστροφικοί πόλεμοι και λιμοί λέγοντας: «Η Ιστορία μας διδάσκει ότι γεγονότα τέτοιας εμβέλειας δεν έρχονται και φεύγουν. Πυροδοτούν συχνά κοινωνική και οικονομική αλλαγή. Αυτό κάνουμε τώρα εν μέσω πανδημίας. Και είμαστε αποφασισμένοι να μην επιστρέψουμε στην κατάσταση του 2019 αλλά να πάμε καλύτερα».

Εκτίμησε ότι η οικονομία στο Η.Β. έχει χρόνια προβλήματα όπως πολυετείς αποτυχημένες προσπάθειες αντιμετώπισης των ελλειμμάτων, ανεπαρκείς υποδομές στις μεταφορές και μεγάλα εμπόδια στην εξασφάλιση πρώτης κατοικίας από νεαρά ζευγάρια.

Τέλος, επανέλαβε την προεκλογική υπόσχεση για την πρόσληψη 20.000 νέων αστυνομικών, υποσχέθηκε μεταρρύθμιση στο σύστημα δικαιοσύνης, ενώ έθεσε τον «ιδιωτικό τομέα στο επίκεντρο της οικονομικής ανάκαμψης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα