ΑΘΗΝΑ
10:26
|
24.04.2024
"Η Ευρώπη δεν μπορεί να είναι όμηρος της Ελλάδας και της Κύπρου" είπε ο Ερντογάν σε τηλεδιάσκεψη με την Μέρκελ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησαν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Γερμανίδα Καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, άσκησε κριτική στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής τονίζοντας ότι η “Ευρώπη υπέκυψε στους εκβιασμούς της Ελλάδας και της Κύπρου”.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι σχέσεις Τουρκίας – Γερμανίας, οι σχέσεις Τουρκίας – Ε.Ε., αξιολογήθηκαν περιφερειακά ζητήματα και επίσης αναφέρθηκαν στΑ μέτωπο Αζερμπαϊτζάν -Αρμενίας, Λιβύης και Ανατολικής Μεσογείου, σύμφωνα με την Yeni Safak.

Ειδικότερα, ο Ταγίπ Ερντογάν άσκησε κριτική για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά της Τουρκίας και είπε στην καγκελάριο της Γερμανίας πως οι αποφάσεις δεν είναι επαρκείς για να ξεπερασθούν τα προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στην Άγκυρα και την ΕΕ, σύμφωνα με πληροφορίες από την τουρκική Προεδρία.

“Η Ευρώπη δεν είναι ακόμα έτοιμη να δημιουργήσει περιβάλλον διαλόγου” ειπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι “η Ευρώπη και τα συμφέροντά της δεν μπορεί να είναι όμηροι της Ελλάδας και της Κύπρου”.

Όπως μετέδωσε το Reuters, επικαλούμενο τις ανακοινώσεις της τουρκικής προεδρίας ο Τούρκος πρόεδρος είπε επίσης στην καγκελάριο της Γερμανίας πως η ΕΕ “υπέκυψε στους εκβιασμούς” της Ελλάδας και της Κύπρου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα