ΑΘΗΝΑ
12:09
|
26.04.2024
Ο πρώτος Έλληνας πρέσβης στην Αρμενία βλέπει την παρέμβαση της Ρωσίας ως τη μόνη δυνατή λύση της κρίσης στον Ν. Καύκασο.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Καταδικάζω κατά τον πιο απερίφραστο τρόπο τη συνεχιζόμενη επίθεση του Αζερμπαϊτζάν κατά του Αρτσάχ και δηλώνω την αμέριστη συμπαράστασή μου προς τον δοκιμαζόμενο αρμενικό λαό.

Καταδικαστέα είναι και η επιμονή της Τουρκίας στις εχθροπραξίες, η οποία μετακινεί πολεμιστές από τη Συρία, μέσω των εδαφών της για να πολεμήσουν κατά των Αρμενίων και με την παρουσία στο μέτωπο αξιωματικών του τουρκικού στρατού.

Ανησυχώ επίσης για την αρμενική κοινότητα της Τουρκίας, εναντίον της οποίας δημιουργείται ένα κλίμα τρομοκρατίας με απειλές και εκφοβισμό.

Απαιτείται μια πιο δυναμική παρέμβαση της Ρωσίας, η οποία έχει και τη δύναμη και τη δυνατότητα να σταματήσει τις εχθροπραξίες, όπως έκανε και στο παρελθόν. Η παρέμβαση αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί στα πλαίσια της ομάδος Μινσκ ή διμερώς, με τα εμπλεκόμενα μέρη.

Χαιρετίζω τέλος την υπέροχη κινητοποίηση των Αρμενίων της διασποράς και την αποστολή βοήθειας στα θύματα του πολέμου στο Αρτσάχ και χαίρομαι για τη συμμετοχή Ελληνίδων και Ελλήνων σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα