ΑΘΗΝΑ
19:33
|
05.05.2024

Παρά τις τάσεις σταδιακής αποκλιμάκωσης που άρχισε να παρουσιάζει από το μεσημέρι η τεταμένη κατάσταση στο Κιργιστάν, μετά τα βίαια πρωινά επεισόδια και την πυρκαγιά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Παρά τις τάσεις σταδιακής αποκλιμάκωσης που άρχισε να παρουσιάζει από το μεσημέρι η τεταμένη κατάσταση στο Κιργιστάν, μετά τα βίαια πρωινά επεισόδια και την πυρκαγιά στον Λευκό Οίκο της πρωτεύουσας Μπισκέκ, η ρωσική αεροπορική βάση Καντ τέθηκε από το απόγευμα σε κατάσταση επιφυλακής.

Σε ανακοίνωση της Κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης επισημαίνεται πως «η αεροπορική βάση Καντ τέθηκε σε κατάσταση ετοιμότητας ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τρομοκρατικές επιθέσεις».

Παράλληλα αναφέρεται ότι «όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στρατιωτικής προετοιμασίας και η καθημερινή δραστηριότητα πραγματοποιούνται καθ’ ολοκληρίαν».

Προηγήθηκε το απόγευμα η παραίτηση του πρωθυπουργού Κουμπατμπέκ Βαρόνοφ, ο οποίος αντικαταστάθηκε στη συνέχεια με απόφαση της βουλής από τον Σαντίρ Τζαπάροφ και η παραίτηση του προέδρου του κοινοβουλίου Νταστανμπέκ Ντζχουμαμπέκοφ που αντικαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα από τον Μυκτιμπέκ Αμπντιλντάγεφ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα