ΑΘΗΝΑ
16:19
|
24.04.2024

Ένα πολύ δυναμικό ανσάμπλ 400 μουσικών πραγματοποίησε μουσική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο για να αναδείξει πόσο έχει πληγεί η μουσική […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα πολύ δυναμικό ανσάμπλ 400 μουσικών πραγματοποίησε μουσική διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο για να αναδείξει πόσο έχει πληγεί η μουσική βιομηχανία και οι ίδιοι από τα συνεχιζόμενα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού.

Οι περισσότεροι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη διαμαρτυρία εργάζονται ως ελεύθεροι επαγγελματίες. Μετά τη μουσική διαμαρτυρία ακολούθησε δύο λεπτών σιγή για να ασκηθεί περαιτέρω πίεση στην κυβέρνηση, που όπως λένε οι Βρετανοί καλλιτέχνες, τους έχει ξεχάσει. Ταυτόχρονη διαμαρτυρία πραγματοποίησαν μουσικοί έξω από τη Συμφωνική του Μπέρμινχαμ.  


Οι δύο εκδηλώσεις διαμαρτυρίας διοργανώθηκαν από την Ένωση Μουσικών, η οποία εκπροσωπεί περισσότερους από 32.000 καλλιτέχνες στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την Ένωση, το 70% των μελών της έχει χάσει τα τρία τέταρτα των τακτικών εργασιακών τους υποχρεώσεων κατά τη διάρκεια του lockdown. Επιπλέον το μεγαλύτερο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών μουσικών δεν δικαιούνται του επιδόματος που δίνει η βρετανική κυβέρνηση για τους πληγέντες από την υγειονομική κρίση.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένων Βασιλείου σε πρόσφατη ερώτηση για τις οικονομικές δυσκολίες που βιώνουν λόγω του κορονοϊού οι καλλιτέχνες κα οι μουσικοί υποστήριξε ότι ίσως θα πρέπει να αναζητήσουν εναλλακτικές πηγές εισοδήματος. “Δεν μπορώ να προσποιηθώ ότι όλοι μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στον ίδιο χώρο και με τον ίδιο τρόπο που έκαναν πριν από την κρίση. Όλοι πρέπει να προσαρμοστούν”, δήλωσε ο Ρισί Σουνάκ. “Ανέκαθεν έλεγα ότι δεν μπορώ να προστατεύσω κάθε δουλειά ή κάθε επιχείρηση. Κανένας υπουργός Οικονομικών δεν θα μπορούσε”, πρόσθεσε.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα