ΑΘΗΝΑ
13:55
|
28.11.2021
Ζητά την απόσυρση της αφίσας του κόμματος που "φέρει ευθύνες για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ιστορικός και πανεπιστημιακός καθηγητής Δημήτρης Κουσουρής καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ για τη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας του στην αφίσα που συνέθεσε το κόμμα εν όψει της αυριανής απόφασης στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Ο Κουσουρής, ο οποίος το 1998 ως φοιτητής είχε δεχτεί βίαιη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο FB ότι “Ένας από τους λόγους για τους οποίους έφερα πάντοτε βαρέως την ετικέτα του θύματος της φασιστικής βίας ήταν γιατί, μεταξύ άλλων, αποτελεί στοιχείο μιας δημόσιας εικόνας που μπορεί να χρησιμοποιείται κατά το δοκούν, ανεξάρτητα από τη δική μου βούληση, εμπειρία και αντίληψη”.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Δημήτρης Κουσουρής εξέφρασε την έκπληξή του για τη χρήση του ονόματος και της φωτογραφίας του από το ΚΙΝΑΛ και ζήτησε την απόσυρση της αφίσας, αφού “ο συγκεκριμένος χώρος φέρει ευθύνες τόσο γενικότερα για την άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα όσο και ειδικότερα για τη συγκάλυψη των ευθυνών για την επίθεση εναντίον μου το 1998”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

ΗΒ: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγορεύει το σεξ σε ανάπηρο που δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης

Το βρετανικό Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε το δικαίωμα της ερωτικής συνεύρεσης σε ανάπηρο άνδρα, στη λογική ότι ο τελευταίος δεν κατανοεί την έννοια της συναίνεσης.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα