ΑΘΗΝΑ
21:38
|
16.04.2024
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ θα συναντηθεί σήμερα με τα υπόλοιπα μέλη της ανατικινεζικής "Τετράδας".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πυρά κατά της Κίνας εξαπέλυσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο από το Τόκιο όπου θα συναντηθεί σήμερα με τα υπόλοιπα μέλη της αντικινεζικής “Τετράδας” (Αυστραλία, Ινδία, Ιαπωνία).

Σήμερα το πρωί ο Μάικ Πομπέο και η Αυστραλή ομόλογός του Μαρίς Πέιν τόνισαν για άλλη μια φορά ότι ανησυχούν “για την επιζήμια δραστηριότητα” της Κίνας στην περιοχή, γεγονος που αναμένεται να προκαλέσει την αντίδραση του Πεκίνου.

Σημειώνεται ότι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί τη Μογγολία και τη Νότια Κορέα, όμως η περιοδεία του αναβλήθηκε μετά την ανακοίνωση ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσβλήθηκε από κορονοϊό.

Ωστόσο, η συνάντηση της άτυπης αντικινεζικής “Τετράδας” που συστάθηκε το 2019 στη Νέα Υόρκη, με στόχο το κοινό μέτωπο απέναντι στο Πεκίνο, θα πραγματοποιηθεί κανονικά στην ιαπωνική πρωτεύουσα.

Σημειώνεται ότι ο Πομπέο ακολουθώντας το αντικινεζικό ντελίριο της κυβέρνησης Τραμπ επιτίθεται στο Πεκίνο επί παντός επιστητού, από θέματα που αφορούν την ασφάλεια και το εμπόριο μέχρι την πανδημία του κορονοϊού και την 5G τεχνολογία.

Η Κίνα δεν έχει κρύψει την άποψή της για την “Τετράδα”, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να καλεί την προηγούμενη εβδομάδα τις χώρες να αποφεύγουν να σχηματίζουν «κλίκες».

“Ελπίζουμε οι ενδιαφερόμενες χώρες να μπορέσουν να προωθήσουν τα κοινά συμφέροντα των χωρών της περιοχής και να κάνουν περισσότερα υπέρ της ειρήνης, της σταθερότητας και της ανάπτυξης της περιοχής, και όχι το αντίθετο”, τόνισε ο Ουάνγκ Ουενμπίν εκπρόσωπος του υπουργείου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα