ΑΘΗΝΑ
03:51
|
27.04.2024

Ο Έντι Βαν Χέιλεν (Eddie Van Halen), από τους πλέον επιδραστικούς κιθαρίστες της ροκ μουσικής και ιδρυτικό μέλος ενός από τα πλέον επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Έντι Βαν Χέιλεν (Eddie Van Halen), από τους πλέον επιδραστικούς κιθαρίστες της ροκ μουσικής και ιδρυτικό μέλος ενός από τα πλέον επιτυχημένα ροκ συγκροτήματα που πήρε το όνομά του από τον ντράμερ αδελφό του, πέθανε σε ηλικία 65 ετών, χάνοντας την μάχη με τον καρκίνο, γνωστοποίησε σήμερα ο γιος του.

“Δεν μπορώ να πιστέψω ότι χρειάζεται να το γράψω αυτό, αλλά ο πατέρας μου, ‘Εντουαρντ Λούντβικ Βαν Χέιλεν έχασε την μακρά και επίπονη μάχη του με τον καρκίνο σήμερα το πρωί”, είπε σε tweet του ο Βόλφγκανγκ Βαν Χέιλεν.

Ο μουσικός, σύμφωνα με το TMZ, άφησε την τελευταία του πνοή σε νοσοκομείο της Σάντα Μόνικα. Στο πλευρό του ήταν η σύζυγός του Τζάνι, ο γιος του Βόλφγκανγκ και ο αδερφός του Άλεξ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η κατάσταση της υγείας του ήταν άσχημη τις τελευταίες 72 ώρες. Είχε καρκίνο στη στοματική κοιλότητα, ο οποίος είχε κάνει μετάσταση στον εγκέφαλο και άλλα όργανα.

Για πρώτη φορά διεγνώσθη με καρκίνο πριν από σχεδόν 20 χρόνια.

Το 2012 ο Έντι Βαν Χέιλεν ψηφίστηκε Νο 1 κιθαρίστας από το περιοδικό Guitar World σε ψηφοφορία για τους 100 κορυφαίους κιθαρίστες του κόσμου. To hard rock συγκρότημα Van Halen δημιουργήθηκε στην Καλιφόρνια το 1972. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία από τον πρώτο τους δίσκο, το 1978, και οι συνολικές πωλήσεις τους αγγίζουν τα εκατό εκατομμύρια παγκοσμίως.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα