ΑΘΗΝΑ
00:40
|
20.04.2024

Η Μόσχα «δεν έχει πρόβλημα» να πουλήσει εξελιγμένα όπλα στο Ιράν μετά τη λήξη του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ που εκπνέει στις 18 του μήνα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Μόσχα «δεν έχει πρόβλημα» να πουλήσει εξελιγμένα όπλα στο Ιράν μετά τη λήξη του εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ που εκπνέει στις 18 του μήνα δήλωσε σήμερα ο Ρώσος πρέσβης στην Τεχεράνη, Λιβάν Ντζχαγκαριάν.

Ο Ρώσος πρέσβης μιλώντας στην εφημερίδα Resalat εξήγησε πως η κυβέρνηση της χώρας του δεν αποθαρρύνεται από τις πρόσφατες ενέργειες και απειλές των ΗΠΑ.

«Δώσαμε στο Ιράν S-300. Η Ρωσία δεν έχει πρόβλημα να δώσει και S-400, όπως δεν είχε πρόβλημα και παλιότερα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη δεν πέρασαν απαρατήρητες από τον Ζβι Μάγκεν που είχε διατελέσει στο παρελθόν πρέσβης του Ισραήλ στη Μόσχα και σήμερα είναι στέλεχος του ισραηλινού «Ινστιντούτου Μελετών Εθνικής Ασφάλειας» στο Τελ Αβίβ.

«Οι θέσεις της Μόσχας είναι γνωστές. Είναι όμως δευτερεύον ζήτημα σε σχέση με το μεγαλύτερο «τρίγωνο» μεταξύ ΗΠΑ-Ιράν-Ρωσίας» δήλωσε ο Μάγκεν, προσθέτοντας:«Η Μόσχα ήταν αντίθετη με το εμπάργκο κατά του Ιράν από την αρχή, αφού παρά τις διαφορές τους στη Συρία, η Ρωσία χρειάζεται το Ιράν κοντά της στην αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ».

Νέες απειλές από ΗΠΑ

Το βράδυ της Δευτέρας, ο νέος «ειδικός αντιπρόσωπος» των ΗΠΑ για το Ιράν, Έλιοτ Άμπραμς, απείλησε το Ιράν με νέες σκληρότερες κυρώσεις τις «επόμενες μέρες και βδομαδες» υποστηρίζοντας ότι αυτές θα κλιμακωθούν ανεξάρτητα με το ποιος θα βγει πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοέμβρη. Κάλεσε δε την ιρανική ηγεσία να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ «γιατί δεν θα μπορέσουν να αντέξουν άλλα τέσσερα χρόνια πίεσης».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα