ΑΘΗΝΑ
06:44
|
24.04.2024

«Σοβαρή ανησυχία» εξέφρασαν απόψε σε τηλεφωνική επικοινωνία οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ με αφορμή την «πρωτοφανή κλιμάκωση», όπως τόνισαν, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Σοβαρή ανησυχία» εξέφρασαν απόψε σε τηλεφωνική επικοινωνία οι υπουργοί Εξωτερικών Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και Ιράν, Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ με αφορμή την «πρωτοφανή κλιμάκωση», όπως τόνισαν, της έντασης στο Ναγκόρνο – Καραμπάχ.

Σε ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο Σπούτνικ, αναφέρεται πως αμφότερoι επισήμαναν ιδιαίτερα τον κίνδυνο «ανάμιξης ακραίων ενόπλων παράνομων ένοπλων ομάδων από τη Συρία και τη Λιβύη».

Ο Ρώσος υπουργός τόνισε τις «εντατικές» προσπάθειες της Μόσχας, μεταξύ άλλων και εντός του πλαισίου της Ομάδας του Μινσκ, καλώντας Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία να παίξουν «το σημαντικό ρόλο που τους αναλογεί για την ειρήνευση στην περιοχή».

Πληροφορίες της ιρανικής ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Dolat αναφέρουν επίσης πως ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε στον Αζέρο ομόλογό του, Ιλχάμ Αλίεφ, ότι η Τεχεράνη δίνει αξία στην «περιφερειακή ειρήνη» και στηρίζει τη «διατήρηση της εδαφικής ακεραιότητας» των γειτόνων της.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα