ΑΘΗΝΑ
20:59
|
23.04.2024

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, αφέθηκε ελεύθερος από το σωφρονιστικό κατάστημα της Μινεσότα έχοντας […]

A
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη, αφέθηκε ελεύθερος από το σωφρονιστικό κατάστημα της Μινεσότα έχοντας καταβάλλει ταχυδρομικώς την προβλεπόμενη εγγύηση.

Η δικαστής Τζάνις Ρέντινγκ είχε ορίσει το ποσό της εγγύησης για τη χωρίς όρους αποφυλάκιση του 44χρονου Σόβιν στο 1,25 εκατομμύριο δολάρια και στο 1 εκατομμύριο με όρους. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης ο πρώην αστυνομικός “πλήρωσε” την με όρους αποφυλάκισή του με ομόλογο για το οποίο εγγυάται η ασφαλιστική εταιρεία Allegheny Casualty.


Ο Αμερικανός τελούσε υπό κράτηση σε φυλακή υψίστης ασφαλείας από τις 31 Μαΐου. Σε βάρος του ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία δεύτερου βαθμού.

Κατηγορίες για συνέργεια και υπόθαλψη απαγγέλθηκαν στους τρεις άλλους αστυνομικούς που παρευρίσκονταν στο σημείο που άφησε την τελευταία του πνοή ο Αφροαμερικανός Τζορτ< Φλόιντ. Πλέον και οι τέσσερις κατηγορούμενοι αστυνομικοί για τον θάνατο του Φλόιντ βρίσκονται εκτός φυλακής.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα