ΑΘΗΝΑ
06:54
|
27.05.2024

Διαδοχικές επισκέψεις σε Κουβέιτ και Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως επικεφαλής πολυάριθμης κυβερνητικής αντιπροσωπείας. Στο επίκεντρο των επαφών του τίθενται […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδοχικές επισκέψεις σε Κουβέιτ και Κατάρ πραγματοποιεί σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ως επικεφαλής πολυάριθμης κυβερνητικής αντιπροσωπείας.

Στο επίκεντρο των επαφών του τίθενται διμερείς σχέσεις, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα με επίκεντρο τις μεγαλεπήβολες κινήσεις της Άγκυρας σε εστίες συγκρούσεων της Ανατολικής Μεσογείου και του Νοτίου Καυκάσου σε μία περίοδο με μειωμένες τις αντοχές της τουρκικής οικονομίας (και εξαιτίας των στρατιωτικών κινήσεων και εξαιτίας της πανδημίας).

Το μεσημέρι ο Τούρκος πρόεδρος έφθασε στην πόλη του Κουβέιτ έγινε δεκτός από τον νέο εμίρη σείχη Ναουάφ αλ Αχμαντ αλ Τζάμπερ αλ Σαμπάχ και την πρέσβειρα της Τουρκίας στο Κουβέιτ, Αϊσέ Χιλάλ Σαγιάν Κοϊτάκ.

Ο Ερντογάν έδωσε διά ζώσης τα συλλυπητήρια για τον πρόσφατο θάνατο του πρώην ηγέτη της χώρας, Σείχη Σαμπάχ αλ Άχμαντ αλ Τζάμπερ Αλ Σαμπάχ σε ηλικία 91 ετών. Στη συνάντησή του με τον νέο Κουβεϊτιανό εμίρη συζητήθηκαν διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα δίχως να ανακοινωθεί ωστόσο κάποια θεαματική εξέλιξη προόδου από τη συγκεκριμένη συνάντηση.

Οι συναντήσεις στο Κατάρ

Νωρίς το απόγευμα έφθασαν στην πρωτεύουσα του Κατάρ, Ντόχα, ο Τούρκος πρόεδρος και η πολυμελής αντιπροσωπεία στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χολουσί Ακάρ, ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ, ο επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών (ΜΙΤ) Χακάν Φιντάν.

Η σύνθεση της αντιπροσωπείας μαρτυρά και την ταυτότητα των περισσότερων θεμάτων στην ατζέντα της συνάντησης του Τούρκου προέδρου με τον Καταριανό ηγέτη, Εμίρη Σείχη Ταμίμ μπιν Χαμάντ Β’ και τον Καταριανό υπουργό Άμυνας Χάλιντ μπιν Μοχάμαντ αλ Ατίγιαχ.

Η συνάντηση αυτή που ήταν κεκλεισμένων των θυρών κράτησε πάνω από μία ώρα. Σε ρεπορτάζ του τουρκικού πρακτορείου ειδήσεων ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ αναφέρεται πως συζήτησαν «ευκαιρίες ανάπτυξης διμερούς συνεργασία» και «ανταλλαγή απόψεων για περιφερειακά και διμερή θέματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα