ΑΘΗΝΑ
10:41
|
26.04.2024

Η Πάμελα Άντερσον ζητεί από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, να προσφέρει χάρη στον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλια Ασάνζ, ο οποίος αναμένει την […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Πάμελα Άντερσον ζητεί από τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, να προσφέρει χάρη στον ιδρυτή του Wikileaks, Τζούλια Ασάνζ, ο οποίος αναμένει την απόφαση της βρετανικής δικαιοσύνης για την έκδοσή του στις ΗΠΑ κατηγορούμενος για κυβερνοεπίθεση και υποκλοπή στοιχείων από κυβερνητικούς υπολογιστές και κατασκοπεία.

Η πρώην πρωταγωνίστρια της σειράς “Baywatch” κατά την τηλεοπτική της εμφάνιση στην εκπομπή “Mornings with Maria” (Πρωινά με τη Μαρία) μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια και για την υπόθεση Ασάνζ. Η Άντερσον, η οποία είχε επισκεφθεί τον ιδρυτή της ιστοσελίδας Wikileaks στις φυλακές του Λονδίνου, δήλωσε ότι της ήταν πολύ δύσκολο να παρακολουθεί την ακροαματική διαδικασία. “Μου ήταν πολύ δύσκολο να τον βλέπω να τον σταυρώνουν με αυτόν τον τρόπο. Γνωρίζω πολύ καλά πόσο γλυκός και ήρεμος άνθρωπος είναι και ότι κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί στην κατάσταση που βρίσκεται”.

Η ηθοποιός σχολίασε ότι δεν είναι σε θέση να προβλέψει τον νικητή των προεδρικών εκλογών, αλλά θα ήθελε το εξής από τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών: “Ελπίζω ο πρόεδρος Τραμπ να δώσει χάρη στον Τζούλιαν Ασάνζ. Αυτή είναι η επιθυμία μου”.

Η βρετανική δικαιοσύνη θα εκδώσει στις 4 Ιανουαρίου την απόφασή της σχετικά με το αίτημα έκδοσης του Τζούλιαν Ασάνζ στις Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν να δικάσουν τον ιδρυτή του Wikileaks για τη διαρροή εκατοντάδων χιλιάδων απόρρητων εγγράφων. Την ανακοίνωση έκανε η δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση.

Εν αναμονή αυτής της απόφασης, ο ιδρυτής του WikiLeaks θα παραμείνει στη φυλακή, διευκρίνισε η Βανέσα Μπαράιτσερ μετά το πέρας της ακροαματική διαδικασίας, που διήρκησε σχεδόν 4 εβδομάδες, ενώπιον του ποινικού δικαστηρίου του Όλντ Μπέιλι, στο Λονδίνο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα