ΑΘΗΝΑ
15:00
|
07.07.2024

Είναι σαν τα Όσκαρ. Όταν είναι το πρώτο σου αγαλματίδιο, ακόμα κι αν είναι για τον β’ ανδρικού ή γυναικείου ρόλου είναι ένα ορόσημο, μια […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Είναι σαν τα Όσκαρ. Όταν είναι το πρώτο σου αγαλματίδιο, ακόμα κι αν είναι για τον β’ ανδρικού ή γυναικείου ρόλου είναι ένα ορόσημο, μια σημαντική στιγμή στην καριέρα του ηθοποιού. Κάπως έτσι οι συνοδοιπόροι της αμερικανικής προεκλογικής φιέστας Κάμαλα Χάρις και Μάικ Πενς αισθάνονται σαν να βγαίνουν από τη σκιά των αρχηγών τους Μπάιντεν-Τραμπ σε αυτήν την πρώτη τηλεμαχία των Αντιπροέδρων των Ηνωμένων Πολιτειών και υπόσχονται να προσφέρουν στο τηλεοπτικό κοινό ένα ντιμπέιτ πολύ διαφορετικό, ίσως και πιο ουσιαστικό.

Ένα διαχωριστικό από πλεξιγκλάς θα χωρίζει τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και την υποψήφια των Δημοκρατικών για την αντιπροεδρία Κάμαλα Χάρις, στο ντιμπέιτ. Παράλληλα, στη διάρκεια της τηλεμαχίας τους Πενς και Χάρις θα βρίσκονται τέσσερα μέτρα μακριά ο ένας από τον άλλο, αντί για τα δύο μέτρα που είχε σχεδιαστεί αρχικά.

Η μοναδική τηλεμαχία μεταξύ του Πενς και της Χάρις θα πραγματοποιηθεί στο Σολτ Λέικ Σίτι, έξι ημέρες μετά την ανακοίνωση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι προσβλήθηκε από τη νόσο Covid-19.

Ποιοι είναι οι αντίπαλοι στο τηλεοπτικό ρινγκ;

Στη μία γωνία θα δούμε την Κάμαλα Χάρις, την πρώτη γυναίκα υποψήφια για τη θέση της αντιπροέδρου στην ιστορία των ΗΠΑ. Η γερουσιαστής της Καλιφόρνιας, 55 ετών, δεν ξεκίνησε ως ένθερμη υποστηρίκτρια της υποψηφιότητας Μπάιντεν. Ξεκίνησε για δικηγόρος, έγινε εισαγγελέας και στη Γερουσία θεωρείται από τις πλέον αμείλικτες “ανακρίτριες” στις επιτροπές.

Στην άλλη γωνία του τηλεοπτικού ρινγκ θα είναι ο 61χρονος ήπιος, βαθύτατα θρησκευόμενος εκλεγμένος στην Ιντιάνα, Μάικ Πενς. Ένας αντιπρόεδρος που σε αντίθεση με το “αφεντικό” του οσφραίνεται τις παγίδες των δημοσιογράφων και αποφεύγει τις προκλητικές ή αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο Πενς παίζει μόνο άμυνα, αλλά απέναντι στην Κάμαλα Χάρις έχει το πλεονέκτημα της εμπειρίας και σκοπεύει να χρησιμοποιήσει αυτό το χαρτί. Όπως αναφέρει και το BBC είναι κάτι που ο Πενς το έχει ξανακάνει. Αυτό που είναι επίσης βέβαιο είναι ότι ο Πενς είναι πιστό σκυλί του Τραμπ και δεν πρόκειται να αφήσει έκθετο τον πρόεδρό του.

Θα είναι χαοτικό το ντιμπέιτ των Αντιπροέδρων;

Πολύ απίθανο. Τόσο ο Πενς όσο και η Χάρις είναι αμείλικτοι αλλά δείχνουν να έχουν μια ευγένεια που λείπει από τους προεδρικούς υποψηφίους. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να θυμίζει η αντιπαράθεσή τους αυτή των Τραμπ-Μπάιντεν με τις συνεχείς διακοπές είναι σχεδόν μηδενικές.

Οι περισσότεροι στις ΗΠΑ φοβούνται περισσότερο την Κάμαλα Χάρις γιατί θυμούνται πώς κυριολεκτικά συνέτριψε τον Τζο Μπάιντεν όταν διασταύρωσαν τα ξίφη τους για το ποιος θα είναι ο υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου. Ωστόσο, η Χάρις έχει την εμπειρία της δικηγορίας. Έρχεται σε αντιπαράθεση αλλά δεν χάνει τον έλεγχο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα