ΑΘΗΝΑ
01:14
|
20.09.2024

Δικαστήριο στην Κένυα έκρινε ένοχους τους Μοχάμεντ Αχμέντ Αμπντί και Χουσεΐν Χασάν Μουστάφα για συνέργεια στην αιματηρή επίθεση των ένοπλων ισλαμιστών σε εμπορικό κέντρο του […]

Hussein Hassan Mustafah, left, Liban Abdullah Omar, center, and Mohamed Ahmed Abdi, right, who are charged with aiding the gunmen involved in the Westgate Mall attack in Sept. 2013, appear during their ongoing trial at Milimani court in the capital Nairobi, Kenya Monday, Oct. 5, 2020. The verdict in the ongoing trial was expected on Monday but has been postponed by the judge. (AP Photo/Brian Inganga)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στην Κένυα έκρινε ένοχους τους Μοχάμεντ Αχμέντ Αμπντί και Χουσεΐν Χασάν Μουστάφα για συνέργεια στην αιματηρή επίθεση των ένοπλων ισλαμιστών σε εμπορικό κέντρο του Ναϊρόμπι το 2013.

Κατά την επίθεση στο εμπορικό κέντρο Γουέστγκεϊτ τουλάχιστον 67 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Την ευθύνη της επίθεσης είχε αναλάβει η ισλαμιστική οργάνωση αλ-Σεμπάμπ. Εκπρόσωπος της οργάνωσης είχε δηλώσει στο BBC ότι η εισβολή στο εμπορικό κέντρο έγινε σε “αντίποινα για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Κένυας στη Σομαλία”.

 Τέσσερις από τους τζιχανιστές δράστες της επίθεσης βρέθηκαν αργότερα νεκροί κάτω από τα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου. Το κέντρο Γουέστγκεϊτ είχε καταληφθεί από τα μέλη της αλ-Σεμπάμπ για τέσσερις ημέρες.

Ο τρίτος κατηγορούμενος για την υπόθεση της πλέον πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στην Κένυα κρίθηκε αθώος.

Είναι η πρώτη ακροαματική διαδικασία που διεξήχθη στην Κένυα για την επίθεση του 2013. Συνολικά κατέθεσαν στο δικαστήριο περισσότεροι από 140 αυτόπτες μάρτυρες. Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία της συνωμοσίας για διάπραξης τρομοκρατικής ενέργειας. Ο δικαστής της υπόθεσης ανακοίνωσε ότι η ποινή των δύο καταδικασθέντων Κενυατών θα ανακοινωθεί στις 22 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα