ΑΘΗΝΑ
22:37
|
06.06.2023

Στη φτωχοποίηση δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων οδηγούν οι άσχημες συνέπειες των περιοριστικών μέτρων πανδημίας στις οικονομίες ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών. Η τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στη φτωχοποίηση δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων οδηγούν οι άσχημες συνέπειες των περιοριστικών μέτρων πανδημίας στις οικονομίες ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων χωρών.

Η τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα προβλέπει πως, ως το τέλος του 2021, θα έχει προστεθεί στην παγκόσμια στρατιά των βιοπαλαιστών που αγωνίζονται να τα βγάλουν πέρα με λιγότερο από ενάμιση ευρώ τη μέρα περίπου 150.000.000 άτομα.

Το 82% αυτών των ανθρώπων (μεταξύ των οποίων πολλοί με ικανοποιητικό μορφωτικό επίπεδο, κάτοικοι αστικών κέντρων) προβλέπεται να προέλθουν από χώρες όπως η Ινδία, η Νιγηρία και η Ινδονησία.

Από τη νέα στρατιά των νέων φτωχών βιοπαλαιστών υπολογίζεται πως oi 110.000.000 θα κατοικούν σε χώρες της Νότιας Ασίας και της υπο-σαχάρειας Αφρικής.

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ντέιβιντ Μαλπάς τον περασμένο Αύγουστο είχε προβλέψει ότι οι άνθρωποι που καλούνται να επιβιώσουν με λιγότερο από δύο δολάρια τη μέρα θα αυξηθούν ως το τέλος του 2020 κατά περίπου 100.000.000 άτομα. Δεν απέκλεισε έκτοτε περαιτέρω αύξηση του αριθμού αυτού σε περίπτωση συνέχισης της πανδημίας, πράγμα που φάνηκε να επαληθεύεται στην τελευταία έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Τα τελευταία στοιχεία καταγράφουν πως πάνω από το 25% του παγκόσμιου πληθυσμού πασχίζει να ζήσει με λιγότερα από 3,20 δολάρια τη μέρα.

Οπως αποδεικνύεται, η αύξηση της ανεργίας, η μείωση των αποδοχών και οι δυσμενείς επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων λόγω πανδημίας επιδεινώνουν ακόμη περισσότερο τη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα