ΑΘΗΝΑ
00:10
|
19.04.2024

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αρνείται να συμμετάσχει σε μια διαδικτυακή αντιπαράθεση με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν. Νωρίτερα, η αρμόδια επιτροπή […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, αρνείται να συμμετάσχει σε μια διαδικτυακή αντιπαράθεση με τον Δημοκρατικό αντίπαλό του, Τζο Μπάιντεν.

Νωρίτερα, η αρμόδια επιτροπή τηλεμαχιών ανακοίνωσε ότι η δεύτερη “συνάντηση” των δύο υποψηφίων των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 15 Οκτωβρίου. Η απόφαση ελήφθη καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος έχει διαγνωσθεί θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ο Τραμπ έχει νοσηλευτεί, έχει πάρει εξιτήριο, έχει επιστρέψει στα καθήκοντά του στο Οβάλ γραφείο, αλλά κανείς μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ δεν γνωρίζει πότε ο Αμερικανός πρόεδρος βγήκε θετικός στον ιό για πρώτη φορά και πότε αρνητικός για πρώτη φορά. Κανείς επί της ουσίας δεν γνωρίζει πόσοι άνθρωποι μπορεί να έχουν εκτεθεί σε κίνδυνο εξαιτίας του κ. Τραμπ. Πάντως ο Λευκός Οίκος έχει μετατραπεί σε hotspot του νέου κορονοϊού. Ο Λευκός Οίκος δεν ανακοινώνει, επικαλούμενος τα προσωπικά δεδομένα, τα κρούσματα μεταξύ των εργαζομένων, αλλά 12 στενοί συνεργάτες του προέδρου το έχουν ανακοινώσει οι ίδιοι.

Σε συνέντευξή του στο δίκτυο Fox Business, ο Τραμπ δήλωσε ότι ο νέος διαδικτυακός τρόπος που ανακοίνωσε η Επιτροπή Προεδρικών Τηλεμαχιών δεν είναι κάτι αποδεκτό για τον ίδιο. «Δεν πρόκειται να κάνω ένα διαδικτυακό ντιμπέιτ» ξεκαθάρισε ο Τραμπ. “Δεν θα χάσω το χρόνο με ένα προσωπικό ντιμπέιτ. Είναι μια γελοιότητα να κάνεις αντιπαράθεση μπροστά στον υπολογιστή. Δεν θα το κάνω”.

Το κοινό κι ο συντονιστής Στιβ Σκάλι θα βρίσκονται στη Φλόριντα, στο Adrienne Arsht Center for the Performing Arts στο Μαϊάμι, όπως ανέφερε η αρμόδια επιτροπή για τη διοργάνωση της τηλεμαχίας. Η επιτροπή ανέφερε ότι η απόφαση αυτή ελήφθη για να «προστατευτεί η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων».

Η ανταλλαγή προσβολών και οι συνεχείς διακοπές ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά της πρώτης αντιπαράθεσης Τραμπ-Μπάιντεν, την οποία τα περισσότερα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης αποκάλεσαν “χαοτική και άσχημη”.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα