ΑΘΗΝΑ
22:09
|
26.04.2024
"Ελλάδα, Γαλλία και Κύπρος μπλέκουν και την Αρμενία και κάνουν προκλητικές ενέργειες".
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακάθεκτος ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξακολουθεί να ρίχνει λάδι στη φωτιά της Ανατολικής Μεσογείου και του Αιγαίου καθώς με νέες δηλώσεις του, κατά την Yeni Safak, διαμηνύει ότι η Τουρκία “δεν θα υποχωρήσουμε με τίποτα”.

“Όσοι είδαν την αποφασιστικότητά μας στην Ανατολική Μεσόγειο και συνειδητοποίησαν ότι δεν μπορούν με κενές απειλές και εκβιασμούς να μας κάνουν να υποχωρήσουμε, μας άκουσαν και κάθονται στο τραπέζι του διαλόγου”, στηλίτευσε ο Ερντογά, εκτοξεύοντας για άλλη μια φορά τα βέλη του προς την Ελλάδα, καθώς κρίνει πως “ενοχλείται από την δυναμικότητα της Τουρκίας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου”. 

“Η Ελλάδα, που ενοχλείται από τη δυναμική παρουσία της Τουρκίας στη Μεσόγειο, κάνει μονομερείς ενέργειες και προκλητικά βήματα εναντίον της Τουρκίας”, είπε, συγκεκριμένα.

Στη συνέχεια επιτέθηκε σε Γαλλία και Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι μαζί με την Ελλάδα “μπλέκουν και την Αρμενία και κάνουν προκλητικές ενέργειες”.

Μετά απ’ όλα αυτά έκρινε ότι θα έπρεπε να υπενθυμίσει σε φίλους και εχθρούς την “σταθερή επιδίωξη διαλόγου από πλευράς της χώρας του για τη δίκαιη κατανομή των πόρων”.

Οι δηλώσεις Ερντογάν έρχονται μετά την έκδοση νέας NAVTEX από την Άγκυρα για άσκηση με πραγματικά πυρά, η οποία δεσμεύει την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σκύρο, Ψαρά, Εύβοια και Χίο από τις 26 έως και τις 28 Οκτωβρίου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα