ΑΘΗΝΑ
17:43
|
19.04.2024

Νέα διαδήλωση σε κεντρικούς δρόμους του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και της Χάιφα πραγματοποιούν και απόψε χιλιάδες Ισραηλινοί που είναι δυσαρεστημένοι από τους ατυχείς χειρισμούς […]

Israelis protest against Israeli prime minister Benjamin Netanyahu, at Dizengoff Square Tel Aviv on October 8, 2020. Photo by Tomer Neuberg/Flash90 *** Local Caption *** ???? ????? ?? ???? ???????? ????? ????? ??????? ?????? ?????? ??? ??????
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέα διαδήλωση σε κεντρικούς δρόμους του Τελ Αβίβ, της Ιερουσαλήμ και της Χάιφα πραγματοποιούν και απόψε χιλιάδες Ισραηλινοί που είναι δυσαρεστημένοι από τους ατυχείς χειρισμούς της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σε ό,τι αφορά την ανάσχεση του δεύτερου κύματος πανδημίας αλλά και τις επιπτώσεις των σπασμωδικών μέτρων στην οικονομία της χώρας.

Στην κινητοποίηση επικράτησαν για μία ακόμη φορά τα συνθήματα κατά του πρωθυπουργού με κυριότερα εκείνα που απαιτούσαν την άμεσή παραίτησή του. Πολλοί από τους διαδηλωτές στο Τελ Αβίβ κρατούσαν, εκτός από μαύρες σημαίες, και ροζ σαν σύμβολο «ελπίδας».

Πριν τις αποψινές διαδηλώσεις, που υποτίθεται πως απαγορεύτηκαν πριν μερικές μέρες με νόμο της βουλής με αφορμή την πανδημία, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την παραίτηση των περιοριστικών μέτρων (καραντίνα) για μία ακόμη βδομάδα.

Οι αποψινές κινητοποιήσεις παρακολουθούνται επί του παρόντος «διακριτικά» από αστυνομικούς που έχουν προφανώς πάρει εντολή να δείξουν ανοχή, παρά την απαγόρευση.

Η παραβίαση των μέτρων «δολοφονεί ανθρώπους»

Το πρωί ο καθηγητής ιατρικής Μότι Ραβίντ, διευθυντής του νοσοκομείου Μαγιανέι Χαγεσουά, στο Μπνέι Μπρακ, που θεωρείται πόλη υπερορθόδοξων Εβραίων, υπέβαλε την παραίτησή του καθώς προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις οι δηλώσεις του στο δημόσιο ραδιοσταθμό ΚΑΝ πως η μη τήρηση των μέτρων υγειονομικής προστασίας από την κοινότητα των υπερορθόδοξων Εβραίων «δολοφονεί ανθρώπους». Την κατηγόρησε επίσης πως η άνομη συμπεριφορά της είναι η χειρότερη του είδους «στην Ιστορία του Ισραήλ».

Πριν την δημοσιοποίηση της παραίτησης είχε κυκλοφορήσει ηχογραφημένο ντοκουμέντο από το κανάλι Channel 12 που κατέγραφε υψηλόβαθμο αξιωματικό της αστυνομίας στην πόλη υπερορθόδοξων Εβραίων, Μοντίιν Ιλίιτ, να λέει σε ραβίνους ότι μπορούν να πηγαίνουν στις συναγωγές και να προσεύχονται «όσο θέλουν» αλλά… να «εξαφανίζονται» όταν βλέπουν περιπολικό!

Στο γαϊτανάκι της υποκριτικής «τήρησης» των κατά τα άλλα αυστηρών μέτρων καραντίνας στο Ισραήλ συμμετείχε σήμερα και ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ, Αβίβ Κοχαβί.

Όπως αποκαλύφθηκε σήμερα και πάλι από το τηλεοπτικό δίκτυο Channel 12, ο Κοχαβί την περασμένη Παρασκευή που ήταν παραμονές της γιορτής του Σουκκότ (γιορτή της σκηνοπηγίας ή γιορτή της συγκομιδής) είχε καλέσει τα πεθερικά του και άλλους συγγενείς, κατά παράβαση του μικρότερου αριθμού ατόμων που επιβάλλουν οι αρχές ακόμη και σε συνεστιάσεις που γίνονται σε ανοικτούς χώρους.

Ο Κοχαβί δήλωσε πως είχε «παρερμηνεύσει» τους κανονισμούς ζητώντας «συγγνώμη».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα