ΑΘΗΝΑ
09:06
|
23.04.2024
Το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μία μέρα μετά το διάβημα διαμαρτυρίας της Αθήνας, το Αζερμπαϊτζάν καλεί τον πρεσβευτή του στην Ελλάδα να επιστρέψει στο Μπακού για διαβουλεύσεις σχετικά με τη συμμετοχή Ελλήνων υπηκόων, αρμενικής καταγωγής, στη σύρραξη στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Σύμφωνα με το αζερικό ΥΠΕΞ, Αρμένιοι πολίτες από ξένες χώρες, όπως η Ελλάδα, έχουν φτάσει στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και συμμετέχουν στις “επιθετικές ενέργειες των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων εναντίον του Αζερμπαϊτζάν”.

“Ειδοποιήσαμε το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι άτομα αρμενικής καταγωγής έχουν φτάσει στα κατεχόμενα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν από το εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας. Έχουμε ζητήσει έρευνα. Έπειτα από την απόφαση της ελληνικής πλευράς να ανακαλέσει τον πρέσβη της για διαβουλεύσεις, ο πρεσβευτής της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν καλείται στο Μπακού για διαβουλεύσεις” αναφέρεται στην ανακοίνωση του αζερικού ΥΠΕΞ.

Υπενθυμίζεται ότι το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν για τους ισχυρισμούς του Μπακού περί δήθεν ανοχής του ελληνικού κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Το Υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε “απολύτως ανυπόστατους και προσβλητικούς” τους ισχυρισμούς του Μπακού για ανοχή της Ελλάδας σε προετοιμασίες τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Επίσης, με απόφαση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, κλήθηκε στην Αθήνα ο πρέσβης της Ελλάδας στο Μπακού, Νικόλαος Πιπερίγκος.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα