ΑΘΗΝΑ
08:23
|
19.04.2024

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Μοχάμαντ Ρεζά Σατζαριάν, ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του Ιράν. Ο τραγουδιστής και συνθέτης, γνωστός […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών ο Μοχάμαντ Ρεζά Σατζαριάν, ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του Ιράν. Ο τραγουδιστής και συνθέτης, γνωστός με το προσωνύμιο ο “Μαέστρος” στα 50 χρόνια της καριέρας του αγαπήθηκε από πολλές γενιές Ιρανών.

Στις αρχές της καριέρας του ο Μοχάμαντ Ρεζά Σατζαριάν τραγουδούσε υπέρ της Ιρανικής Επανάστασης του 1979, αλλά λίγο πριν από τον θάνατό του οι αρχές τού είχαν απαγορεύσει να δίνει συναυλίες εξαιτίας της συμμετοχής του σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις το 2009, όπως αναφέρει το BBC.

“Πέταξε για να συναντήσει τον αγαπημένο του”, έγραψε ο γιος του στον λογαριασμό του στο Instagram ανακοινώνοντας τον θάνατο του πατέρα του.

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Σατζαριάν είχε αποκαλύψει ότι έπασχε για πολλά χρόνια από καρκίνο. Η επίσημη αίτια του θανάτου του “Μαέστρου” δεν είναι έχει γίνει ακόμα γνωστή.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν πλήθος κόσμου να έχει συγκεντρωθεί έξω από το νοσοκομείο, στο οποίο απεβίωσε ο Ιρανός μουσικός, και να τραγουδούν τα τραγούδια του.


Μήνυμα στο Twitter ανήρτησε και ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ρουχανί λέγοντας: “ο ευγνώμων λαός του Ιράν θα κρατήσει για πάντα το όνομα και τη μουσική αυτού του αγαπημένου καλλιτέχνη ζωντανά στις μνήμες του”.  


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα