ΑΘΗΝΑ
19:19
|
18.04.2024

Εκρήξεις σε αποθήκες πρώην στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Ριαζάν στη δυτική Ρωσία, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι από κοντινά χωριά […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εκρήξεις σε αποθήκες πρώην στρατιωτικής βάσης στην επαρχία Ριαζάν στη δυτική Ρωσία, σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι από κοντινά χωριά σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων από το συμβάν.

Στην κατάσβεση της φωτιάς συμμετείχαν περισσότεροι από 400 πυροσβέστες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές πέντε άτομα τραυματίστηκαν ενώ δεν υπήρξε καμία ανθρώπινη απώλεια.


Αξιωματούχος του υπουργείου Εκτάκτων Περιστατικών δήλωσε ότι οι εκρήξεις των πυρομαχικών στις αποθήκες πρώην βάσης του στρατού οφείλονται πιθανότατα σε πυρκαγιά σε κοντινή έκταση με χαμηλή βλάστηση. Ειδική επιτροπή έχει αναλάβει τη διενέργεια έρευνας προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξαν πιθανές παραβάσεις των κανόνων ασφαλείας στις αποθήκες με τα πυρομαχικά.

Ο περιφερειακός κυβερνήτης, Νκολάι Λιουμπίμοφ, χαρακτήρισε την κατάσταση “περίπλοκη”, αλλά διαβεβαίωσε “τα χειρότερα είναι πίσω μας. Η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο”.



Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα