ΑΘΗΝΑ
16:17
|
19.01.2022

Κουβαλώντας στους ώμους τους ένα φέρετρο οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης του Παρισιού εκδήλωσαν την οργή τους για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Κουβαλώντας στους ώμους τους ένα φέρετρο οι εργαζόμενοι στον χώρο της εστίασης του Παρισιού εκδήλωσαν την οργή τους για τα νέα περιοριστικά μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, τα οποία, όπως λένε, αποτελούν την ταφόπλακα του κλάδου.

Η πορεία, η οποία διοργανώθηκε χθες Πέμπτη στην πρωτεύουσα της Γαλλίας από την τοπική συνδικαλιστική ένωση, είχε τη μορφή νεκρώσιμης πομπής και πάνω στο φέρετρο ήταν γραμμένες οι λέξεις: “Μπαρ-Εστιατόρια-Κλαμπ”. Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν πανό με το σύνθημα: “Εστίαση 1686-2020, RIP”, μια αναφορά στην ημερομηνία που άνοιξαν τα πρώτα καφέ στο Παρίσι. Κάποιοι από τους διαδηλωτές κρατούσαν καπνογόνα.

Η εντολή για το “λουκέτο” δόθηκε στις αρχές της εβδομάδας μετά τις ανακοινώσεις περί μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού στην ηλικιακή ομάδα 20-30 ετών. Τα εστιατόρια της γαλλικής πρωτεύουσας μπορούν να μείνουν ανοιχτά, υπό την προϋπόθεση ότι θα υιοθετήσουν νέους, αυστηρότερους υγειονομικούς κανόνες. Πέραν των έξι ατόμων ανά τραπέζι και της τοποθέτησης αντισηπτικού σε κάθε τραπέζι, οι ιδιοκτήτες καλούνται να κρατούν το όνομα και τον τηλεφωνικό αριθμό των πελατών.

Ανοιχτά θα παραμείνουν τα θέατρα, τα μουσεία και οι κινηματογράφοι, ωστόσο κλειστά παραμένουν τα γυμναστήρια και οι αθλητικοί χώροι. Οι πισίνες και τα αθλητικά κέντρα θα κλείσουν μόνον για τους ενήλικες. Τα μέτρα ισχύουν για 15 ημέρες.

Ο αριθμός των νοσηλευομένων με τη νόσο Covid-19 στη Γαλλία βρίσκεται πλέον σε υψηλό τριμήνου – 7.624 σε εθνικό επίπεδο, 88 επιπλέον τις τελευταίες 24 ώρες. Αυτό το σύνολο εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το υψηλό της 14ης Απριλίου (32.292) αλλά μεγαλύτερο συγκριτικά με το χαμηλό της 29ης Αυγούστου με 4.530. Ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της νόσου αυξήθηκε κατά 76, αριθμός υψηλότερος από τον κινούμενο μέσο όρο των επτά ημερών των 73. Συνολικά 32.521 έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα