ΑΘΗΝΑ
11:54
|
25.04.2024
Τα δύο κράτη ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Βλαντίμιρ Πούτιν για κατάπαυση του πυρός στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν επιβεβαίωσαν ότι θα στείλουν αξιωματούχους στη Μόσχα προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Η είδηση ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, με τις κυβερνήσεις των δύο αντιμαχόμενων πλευρών να ανταποκρίνονται άμεσα στο χθεσινοβραδινό κάλεσμα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

“Η Μπακού και το Γερεβάν επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους σε ειρηνευτικές συνομιλίες στη Μόσχα. Οι προετοιμασίες για τις συνομιλίες έχουν ήδη ξεκινήσει”, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα το πρωί της Παρασκευής (09/10).

Η πολεμική εμπλοκή του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, μετά από μια περίοδο διαρκούς κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή, ξεκίνησε στις 27 Σεπτεμβρίου.

Ο πρόεδρος Πούτιν στο μήνυμά του ζήτησε σταματήσουν άμεσα οι συγκρούσεις και οι δύο πλευρές να ανταλλάξουν αιχμαλώτους αλλά και τις σορούς αυτών που σκοτώθηκαν στα πεδία των συγκρούσεων.

Πηγή: RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα