ΑΘΗΝΑ
23:06
|
18.05.2024

Θα μπορούσε να ήταν ευφάνταστο σενάριο αστυνομικής ταινίας. Ωστόσο η ιστορία της 89χρονης σήμερα Κλάρα Μάες από το νότιο Βέλγιο είναι πέρα για πέρα αληθινή. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θα μπορούσε να ήταν ευφάνταστο σενάριο αστυνομικής ταινίας. Ωστόσο η ιστορία της 89χρονης σήμερα Κλάρα Μάες από το νότιο Βέλγιο είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Σήμερα καταδικάστηκε από σώμα ενόρκων σε δικαστήριο του Αρλόν στο νότιο Βέλγιο σε φυλάκιση δέκα ετών επειδή κρίθηκε ένοχη για το θανάσιμο μαχαίρωμα της 93χρονης φίλης της, το 2015. Η ποινή, που ισοδυναμεί πρακτικά με ισόβια, δεν εκτελέστηκε άμεσα λόγω των σοβαρών προβλημάτων υγείας της ηλικιωμένης φόνισσας.

Όπως έγινε γνωστό στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, η Κλάρα Μάες, που ήταν 84 ετών το 2015, αρνήθηκε ότι διέπραξε το έγκλημα, κατά τη διάρκεια της έρευνας και της δίκης. Κληθείσα να απαντήσει στις ερωτήσεις του προέδρου του δικαστηρόιυ, η Μάες επαναλάμβανε συχνά μόνον δύο λέξεις: «Δεν θυμάμαι».

Στο δικαστήριο πάντως αποκαλύφθηκαν ανατριχιαστικές λεπτόμερειες του εγκλήματος.

Το απόγευμα της 3ης Ιανουαρίους 2015 το πτώμα της 93χρονης Σουζάν Τιμπό, βρέθηκε σε μια λίμνη αίματος στο σπίτι της, στο Λιμπραμόν, από ένα ζευγάρι φίλων της. Η έρευνα κατέδειξε πως νωρίτερα το πρωί την είχε επισκεφθεί η παλιά φίλη της Κλάρα, που κάθε ημέρα της πρότεινε να της φέρει ψωμί ή να της πλύνει τα πιάτα.

Η Κλάρα Μάες ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που είδε ζωντανή την Τιμπό. Αναδείχθηκε στη βασική ύποπτο της δολοφονίας όταν οι ερευνητές αποκάλυψαν ότι δεν είχε γίνει διάρρηξη στο σπίτι του θύματος και η ίδια υπέπεσε σε ανακολουθίες στην κατάθεσή της, ιδίως σχετικά με μια αλλαγή ρούχων την 3η Ιανουαρίου.

Ίχνη DNA του θύματος βρέθηκαν επίσης στο όχημα της Κλάρας Μάες.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, μάρτυρες εξήγησαν ότι οι σχέσεις μεταξύ των δύο φιλενάδων επιδεινώθηκαν λόγω του έντονου χαρακτήρα της Κλάρας και της ανάμειξής της στη ζωή της Σουζάν.

Ο Μαρκ Κάουτεν, μιλώντας με την ιδιότητα του συνήγορου πολιτικής αγωγής, αποκάλυψε στο δικαστήριο την αιτία του εγκλήματος: Η Σουζάν Τιμπό, φαίνεται πως είχε απειλήσει την Κλάρα Μάες ότι θα άλλαζε τη διαθήκη που όριζε την τελευταία κληρονόμο του 70% της περιουσίας της…

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα