ΑΘΗΝΑ
15:57
|
25.04.2024

Πάνω από είκοσι πύρινα μέτωπα, που αποδίδονται από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές στην παρατεταμένη ξηρασία και ζέστη και από Παλαιστίνιους κατεχόμενων περιοχών σε εμπρηστικές ενέργειες […]

Firemen extinguish fire near Kfar HaOranim settlemet in the West Bank, October 9, 2020. All residents were being evacuated from the community.Photo by Yossi Aloni/Flash90 *** Local Caption *** ????? ???
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πάνω από είκοσι πύρινα μέτωπα, που αποδίδονται από τις ισραηλινές κατοχικές αρχές στην παρατεταμένη ξηρασία και ζέστη και από Παλαιστίνιους κατεχόμενων περιοχών σε εμπρηστικές ενέργειες Εβραίων εποίκων, προσπαθούν να κατασβέσουν από νωρίς το μεσημέρι ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής και του ισραηλινού στρατού κατοχής.

Κάποιες από τις εστίες φωτιάς ξέσπασαν και κοντά σε εβραϊκούς εποικισμούς με αποτέλεσμα να επιβληθεί υποχρεωτική εκκένωση πάνω από 5.000 κατοικιών στους εποικισμούς Νοφ Χαγκάλιλ, Μέβο Ντοτάν και Μπατ Χέφερ.

Παλαιστίνιοι στo χωριό Σάφα, που βρίσκεται περίχωρα της δυτικής Ραμάλας στην Δυτική Όχθη, κατήγγειλαν πως προκλήθηκε πυρκαγιά από την εμπρηστική ενέργεια ενός Εβραίου έποικου που έριξε βόμβα μολότφ σε ελαιώνα της περιοχής με αποτέλεσμα να γίνουν στάχτη εκατοντάδες ελαιόδεντρα.

Σε ένα άλλο χωριό της Δυτικής Όχθης, στο Μπέιτ Ντατζάν οι κατοχικές δυνάμεις εμπόδισαν σήμερα με “βροχή” δακρυγόνων την προσπάθεια δεντροφύτευσης μερικών δεκάδων Παλαιστινίων.

Η κινητοποίηση των Παλαιστινίων γινόταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αρπαγή γης από οργανωμένα συμφέροντα Εβραίων εποίκων.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα