ΑΘΗΝΑ
15:28
|
19.04.2024

Δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν και εκκένωσαν κτίριο, όπου στεγάζεται μία από τις πιο γνωστές καταλήψεις του Βερολίνου. Χιλιάδες μέλη των δυνάμεων καταστολής αναπτύχθηκαν τις πρώτες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν και εκκένωσαν κτίριο, όπου στεγάζεται μία από τις πιο γνωστές καταλήψεις του Βερολίνου. Χιλιάδες μέλη των δυνάμεων καταστολής αναπτύχθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες γύρω από το κτίριο στην περιοχή Φρίντριχσαϊν του Βερολίνου και επιχείρησαν να σπάσουν την πόρτα.

Μετά από μια σύντομη συμπλοκή με τους ακτιβιστές της κατάληψης, η αστυνομία μπήκε μέσα στο κτίριο από διπλανό μπαλκόνι και ακολούθησε επιχείρηση προσαγωγών των καταληψιών. Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν επίσης φροντίσει να κόψουν νωρίτερα την παροχή νερού και ρεύματος στο κτίριο.


Η κατάληψη, γνωστή ως “Liebig 34” και αναγνωρίσιμη από τα γκράφιτι και τις πολύχρωμες σημαίες, προσέφερε στέγη σε αναρχικούς, γυναίκες, τρανς και διεμφυλικούς ενώ το μπαρ Sydicat λειτουργούσε ως πολιτιστικό κέντρο. “Δεν θα εκκενώστε ποτέ τον κούιρ φεμινισμό”, έγραψαν οι ακτιβιστές στο διαδίκτυο ενώ η αστυνομία επιχειρούσε έφοδο στο κτίριο.



Οι προσαγωγές ήταν βίαιες σύμφωνα με τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων στο Twitter: “Έσερναν τον κόσμο έξω από την κατάληψη”, έγραψε ένα χρήστης. Οι ακτιβιστές δήλωσαν ότι ο δικηγόρος τους εμποδίστηκε να μπει στο κτίριο ή να μιλήσει με τον δικαστικό αντιπρόσωπο για να τονίσει ότι η έξωση είναι ακόμη παράνομη. Να σημειωθεί ότι οι καταληψίες με τα έσοδα του πολιτιστικού κέντρου καταβάλλουν ενοίκιο στον ιδιοκτήτη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα