ΑΘΗΝΑ
12:48
|
25.04.2024

Την 25η τροπολογία του συντάγματος ανακοίνωσε απόψε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, πως θα επικαλεστεί για να επιτύχει την εξέταση του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την 25η τροπολογία του συντάγματος ανακοίνωσε απόψε η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, πως θα επικαλεστεί για να επιτύχει την εξέταση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ από γιατρούς με αφορμή την μόλυνσή του από covid19.

«Ελάτε αύριο» είπε πριν λίγη ώρα στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο της εβδομαδιαίας συνέντευξης Τύπου προσθέτοντας: «Θα μιλήσουμε για την 25η Τροποποίηση».

Η Πελόζι λίγο νωρίτερα είχε συζητήσει τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο Τραμπ την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων του κογκρέσου-κυβέρνησης σε σχέση με ένα νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας για όσους εξακολουθούν να πλήττονται από την πανδημία.

Στη συνέχεια έγινε γνωστό πως η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων σχεδιάζει σήμερα, Παρασκευή, να δώσει νέα συνέντευξη Τύπου όπου θα ανακοινώσει τη συγκρότηση μίας επιτροπής που θα αναλάβει να εξετάσει την υγεία και την φυσική κατάσταση του προέδρου Τραμπ ώστε να διασφαλίσει την «αποτελεσματική και αδιάλειπτη ηγεσία στο ύπατο αξίωμα της εκτελεστικής εξουσίας».

Οι πρώτες αντιδράσεις σε μερίδα του Τύπου έκαναν λόγο για πιθανή απόπειρα της Πελόζι να βγάλει εκτός μάχης τον πρόεδρο Τραμπ λίγες βδομάδες πριν τις εκλογές της 3ης Νοέμβρη, με αφορμή τις ασυνήθιστες (αν όχι ανησυχητικές) δηλώσεις του Αμερικανού ηγέτη περί της “εξαιρετικής” φυσικής του κατάστασης.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα