ΑΘΗΝΑ
13:44
|
23.04.2024
Σοβαρές ζημιές στον προσφυγικό καταυλισμό προκάλεσε η χθεσινή νεροποντή, τουλάχιστον 80 σκηνές πλημμύρισαν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η χθεσινή κακοκαιρία στη Λέσβο προκάλεσε σοβαρότατες ζημιές στον καταυλισμό του Καρά Τεπέ στην Λέσβο, με δεκάδες σκηνές προσφύγων να πλημμυρίζουν από τη σφοδρή νεροποντή.   

Στο προσωρινό Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Μαυροβούνι Λέσβου λίμνασαν τρεις από τις συνολικά δεκαπέντε οριοθετημένες περιοχές της δομής και υπολογίζεται ότι πλημμύρισαν περίπου 80 από τις 1.100 σκηνές.  

Όπως σημειώνεται και σε ρεπορτάζ του StoNisi.gr εκατοντάδες ήταν και οι αιτούντες άσυλο που για να μπουν ή να βγουν για οποιονδήποτε λόγο στον καταυλισμό, έστεκαν επί ώρες κάτω από την δυνατή βροχή.

Σήμερα οι υπηρεσίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που επιχειρούν στο πεδίο, σε συνεργασία με εθελοντές της Κοινωνίας των Πολιτών αναλαμβάνοντας τη μεταφορά των διαμενόντων, από τις σκηνές που πλημμύρισαν, σε κοινόχρηστους χώρους (rub halls) όπου και θα παραμείνουν μέχρι νεωτέρας.  

Παράλληλα, γίνεται διανομή αδιάβροχων καλυμμάτων προκειμένου να ενισχυθούν οι οροφές των σκηνών και οριοθετούνται οι περιοχές που θα γίνουν αναγκαστικά έργα αποστράγγισης. Οι δεκάδες σκηνές που πλημμύρισαν είτε θα αποκατασταθούν είτε θα καταργηθούν.   

Από τη δομή υπολογίζεται πως έχουν ήδη αποχωρήσει 2.500 πρόσφυγες – μετανάστες και ακόμα 1.300 αναμένεται να αποχωρήσουν για μετεγκατάσταση στο εξωτερικό.

Φωτογραφία: StoNisi.gr.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα