ΑΘΗΝΑ
05:51
|
25.04.2024
Η αστυνομία αφού "έπνιξε" τους μαθητές διέλυσε άλλο ένα συλλαλητήριο ακολουθώντας το δόγμα Χρυσοχοΐδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια του μαζικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου, που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Παιδείας, με τους αστυνομικούς να επιτίθενται στους μαθητές με κρότου λάμψης και να τους πνίγουν στα χημικά.

Η αστυνομία όπως και πριν λίγε μέρες έξω από το Εφετείο, διέλυσε το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, ακολουθώντας το δόγμα Χρυσοχοΐδη.

Σύμφωνα με μαρτυρίες οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση χημικών (δακρυγόνων) με πρόφαση κάποια αντικείμενα που έριξαν εναντίον τους άγνωστοι, πνίγοντας στη συνέχεια τους μαθητές και αναγκάζοντας τους να αποχωρήσουν προκειμένου να αναπνεύσουν.

“Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή. Μόρφωση και υγεία για κάθε μαθητή” φώναζαν εκατοντάδες μαθητές που έδωσαν το παρών έξω από το υπουργείο Παιδείας, διεκδικώντας μαζί με εκπαιδευτικούς και γονείς ολιγομελή τμήματα, προσλήψεις εκπαιδευτικών και περισσότερο προσωπικό καθαριότητας.

Στο πλευρό των μαθητών ήταν από νωρίς οι εκπαιδευτικοί, καθώς η ΟΛΜΕ είχε εξαγγείλει τριώρη στάση εργασίας, αλλά και πολλοί γονείς, που απαιτούν τη λήψη ενισχυμένων μέτρων προστασίας έναντι του κορονοϊού στα σχολεία της επικράτειας.

Υπενθυμίζεται ότι μέρα με τη μέρα αυξάνονται τα σχολεία που βάζουν λουκέτο λόγω κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 18 σχολεία όλων των βαθμίδων έχουν κλείσει εντελώς, ενώ σε άλλα 136 έχει ανασταλεί η λειτουργία τμημάτων τους.

.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα