ΑΘΗΝΑ
04:43
|
26.04.2024

“Η ανάγκη για διεθνή αλληλεγγύη και συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ” και με αυτό το σκεπτικό της επιτροπής, το Νόμπελ Ειρήνης του 2020 απονεμήθηκε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Η ανάγκη για διεθνή αλληλεγγύη και συνεργασία είναι πιο σημαντική από ποτέ” και με αυτό το σκεπτικό της επιτροπής, το Νόμπελ Ειρήνης του 2020 απονεμήθηκε στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ (World Food Programme).

 Έτσι, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής, το Νόμπελ απονέμεται στο Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα για “τις προσπάθειές του στην καταπολέμηση της πείνας, για τη συμβολή του στη βελτίωση των συνθηκών για την ειρήνη σε περιοχές που πλήττονται από συγκρούσεις και για τη δράση του ως κινητήρια δύναμη στις προσπάθειες για την αποτροπή της χρήσης της πείνας ως όπλο πολέμου και σύγκρουσης”,.

Την ανακοίνωση έκανε από το Όσλο ο επικεφαλής της Νορβηγικής Επιτροπής των Νόμπελ, Μπέριτ Ράις-Άντερσεν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι στη φετινή χρονιά μεταξύ των 318 υποψηφίων προσώπων και οργανισμών για το Νόμπελ Ειρήνης ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ, οι Γιατροί της Κούβας, η ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπερκ, ο Ρώσος πολιτικός Αλεξέι Ναβάλνι και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Με την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης κλείνει ο κύκλος των πέντε κατηγοριών που είχε θεσμοθετήσει ο Άλφρεντ Νομπέλ με τη διαθήκη του.

Οι ανακοινώσεις για τα βραβεία Νόμπελ 2020 ολοκληρώνονται τη Δευτέρα, με το βραβείο Οικονομικών Επιστημών, το οποίο προστέθηκε αργότερα, στη μνήμη του Άλφρεντ Νομπέλ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα