ΑΘΗΝΑ
00:57
|
27.04.2024

Πληθαίνουν και επεκτείνονται οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας από 63χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πληθαίνουν και επεκτείνονται οι διαμαρτυρίες για τη δολοφονία του 18χρονου Ρομά στην κοινότητα Πιπερίτσα της Μεσσηνίας από 63χρονο ημεδαπό, ο οποίος έχει κριθεί ήδη προφυλακιστέος.  

Επεισόδια σημειώνεται στην Καλαμάτα, στην Τρίπολη, στην Κόρινθο, στη Λαμία και στη δυτική Αττική.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας tharrosnews.gr ομάδες Ρομά έβαλαν φωτιές στα διόδια των Αρφαρών στη Μεσσηνία, φέρονται να έχουν σπάσει τα κουβούκλια και να έχουν προπηλακίσει εργαζομένους. Ο δρόμος για την Αθήνα είναι κλειστός.

Την ίδια ώρα σοβαρά επεισόδια λαμβάνουν χώρα τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Κόρινθο από Ρομά. Διαμαρτυρία με αποκλεισμό του δρόμου στην επαρχιακή οδό Νέας Κίου – Άργους πραγματοποίησαν Ρομά που διαμένουν στην Αργολίδα. Η αστυνομία απέκλεισε το σημείο της διαμαρτυρίας κάνοντας εκτροπή της κίνησης των οχημάτων.

https://www.facebook.com/100002193709899/videos/pcb.3416890258394064/3416884885061268/

Σύμφωνα με πληροφορίες επεισόδια σημειώνονται επίσης στο Ζεφύρι, στις Αχαρνές κα στον Ασπρόπυργο.  Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής έχουν αποκλείσει τον δρόμο, ενώ από την πλευρά του Μενιδίου υπάρχουν και κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Στο σημείο βρίσκεται και ο δήμαρχος Φυλής, Χρήστος Παππούς. Έχουν γίνει αρκετές προσαγωγές Ρομά.

Νωρίτερα η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε ότι περίπου 40 άτομα επιτέθηκαν το απόγευμα σε αστυνομικούς στη λεωφόρο ΝΑΤΟ, στον Ασπρόπυργο.

https://www.facebook.com/massimos.tsalouhos/videos/10158910629298993

Επεισόδια ξέσπασαν και στην Ε.Ο Κορίνθου -Πατρών όπου 150 περίπου Ρομά, καίνε λάστιχα και έχουν κλείσει και τα δύο ρεύματα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Hlektra.gr, πρόκειται για Ρομά οι οποίοι έχουν αποκλείσει την Εθνική Οδό στο ύψος του Ζευγολατιού.

Στη Λαμία η ιστοσελίδα lamiareport.gr μετέδωσε  ότι ομάδες Ρομά επιτέθηκαν με σίδερα και πέτρες σε διερχόμενα αυτοκίνητα στον κυκλικό κόμβο στην περιοχή της Έκθεσης Λαμίας.

Τέλος επεισόδια φέρονται να έχουν ξεσπάσει και στον Βόλο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα