ΑΘΗΝΑ
03:33
|
26.04.2024

Για πρώτη φορά στην 28ετή ιστορία της η έγκριτη ιατρική επιθεώρηση “The New England Journal of Medicine” (NEJM) κυκλοφόρησε με κεντρικό πολιτικό άρθρο, στο οποίο […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Για πρώτη φορά στην 28ετή ιστορία της η έγκριτη ιατρική επιθεώρηση “The New England Journal of Medicine” (NEJM) κυκλοφόρησε με κεντρικό πολιτικό άρθρο, στο οποίο κατακρίνει χωρίς να την κατονομάζει την κυβέρνηση Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού.

Με τίτλο “Πεθαίνοντας σ’ ένα κενό ηγεσίας”, η επιθεώρηση υποστηρίζει ότι η κρίση με τον κορονοϊό ήταν μια δοκιμασία για κάθε ηγεσία της παγκόσμιας κοινότητας. “Εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι ηγέτες μας απέτυχαν σε αυτήν τη δοκιμασία. Πήραν στα χέρια τους μια κρίση και τη μετέτρεψαν σε τραγωδία”.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 7,5 εκατομμύρια είναι τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ και πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει από επιπλοκές του ιού.

“Οι Ηνωμένες Πολιτείες εισήλθαν σε αυτήν την κρίση με τεράστια πλεονεκτήματα. Εκτός από την τεράστια παραγωγική ικανότητα, έχουμε ένα βιοϊατρικό ερευνητικό σύστημα ζηλευτό σε όλον τον πλανήτη. Έχουμε τεράστια εμπειρία στη δημόσια υγεία, τις πολιτικές υγείας, τη βασική βιολογία και έχουμε καταφέρει με συνέπεια να μετατρέπουμε αυτά τα χαρακτηριστικά σε νέες θεραπείες και προληπτικά μέτρα. Μεγάλο μέρος αυτών των εργαλείων βρίσκεται σε κυβερνητικά ιδρύματα. Ωστόσο, οι ηγέτες μας επέλεξαν σε μεγάλο βαθμό να αγνοήσουν και ακόμη και να υποτιμήσουν τους ειδικούς”, γράφουν οι συντάκτες.

“Αντί να βασιστεί στην επιστήμη, η διοίκηση στράφηκε σε τσαρλατάνους που κρύβουν την αλήθεια και διευκολύνουν τη διάδοση των ψευδών ψευδών” προσθέτει η επιθεώρηση.

Παρότι το NEJM δεν στηρίζει ανοικτά τον Τζο Μπάιντεν υποψήφιο των Δημοκρατικών, όπως έκανε ένα άλλο σημαντικό περιοδικό το Scientific American η δημοσίευση του άρθρου γνώμης αποτελεί ξεκάθαρη απόδειξη ότι ο επιστημονικός κόσμος των ΗΠΑ παίρνει αποστάσεις από τον Ντόναλντ Τραμπ. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα