ΑΘΗΝΑ
10:33
|
18.04.2024

Η υπουργός Οικονομίας και Οικονομικού Σχεδιασμού του Σουδάν, Χίμπα Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ ανακοίνωσε σήμερα πως το κόστος εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφηκε στις 3 […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η υπουργός Οικονομίας και Οικονομικού Σχεδιασμού του Σουδάν, Χίμπα Μοχάμεντ Αλί Άχμεντ ανακοίνωσε σήμερα πως το κόστος εφαρμογής της ειρηνευτικής συμφωνίας που υπογράφηκε στις 3 Οκτωβρίου ανάμεσα στην μεταβατική κυβέρνηση και ένοπλες οργανώσεις θα ανέλθει μέσα σε μία δεκαετία σε 5,7 δισ δολάρια.

Όπως εξήγησε το κόστος οφείλεται στην υλοποίηση έργων που έχει αναλάβει η σουδανική κυβέρνηση στη δυτική επαρχία Νταρφούρ του Σουδάν που υπέφερε επί δεκαετίες από πολύνεκρες και καταστροφικές συγκρούσεις με αποτέλεσμα τη διάλυση των βασικών υποδομών.

Αμεσα αναμένεται να καταβληθούν άλλα 300 εκατομμύρια δολάρια για την ανοικοδόμηση του Νταρφούρ και επιπλέον 1,3 δισ δολάρια ως χρηματικές αποζημιώσεις σε διάφορους τοπικούς φορείς.

Η ίδια υποστήριξε πως μία από τις αιτίες του πολυετούς πολέμου στο Σουδάν ήταν η ανισοκατανομή πλούτου. Διαβεβαίωσε πως από τη θέση της υπουργού Οικονομίας και Οικονομικού Σχεδιασμού θα κάνει ό,τι μπορεί για να βελτιώσει την κατάσταση της υπανάπτυπτης περιφέρειας του Σουδάν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα