ΑΘΗΝΑ
16:27
|
25.04.2024

Ο Αμερικανός τουρίστας που συνελήφθη στην Ταϊλάνδη για τις αρνητικές κριτικές που έγραψε για ξενοδοχείο στο νησί Κο Τσανγκ γλιτώνει τελικά τη μήνυση και το […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός τουρίστας που συνελήφθη στην Ταϊλάνδη για τις αρνητικές κριτικές που έγραψε για ξενοδοχείο στο νησί Κο Τσανγκ γλιτώνει τελικά τη μήνυση και το ενδεχόμενο να οδηγηθεί στη φυλακή. Το ξενοδοχείο συμφώνησε να αποσύρει τις κατηγορίες σε βάρος του Ουέσλεϊ Μπαρνς, ο οποίος αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης έως και πέντε χρόνια για τα δυσφημιστικά σχόλια του. Η μόνη προϋπόθεση είναι να  ζητήσει δημόσια συγνώμη για τα σχόλιά του.

Όπως αναφέρει το BBC ο Ουέσλεϊ Μπαρνς φέρεται να κατηγόρησε το τουριστικό θέρετρο Sea View Resort για καταστάσεις “σύγχρονης δουλείας». Συνελήφθη και απαγγέλθηκαν σε βάρος του κατηγορίες για συκοφαντική δυσφήμιση και ηλεκτρονικού εγκλήματος. Ο Αμερικανός τουρίστας αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

“Με την προϋπόθεση ότι ο κ. Μπαρνς θα επιδείξει ειλικρίνεια και θα αναλάβει την πλήρη ευθύνη για ό,τι συνέβη επανορθώνοντας την κατάσταση, το ξενοδοχείο θα χαρεί να αποσύρει την καταγγελία”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του προς το Reuters το ξενοδοχείο.


H υπόθεση επαναφέρει στο προσκήνιο τους νόμους περί συκοφαντικής δυσφήμισης και ηλεκτρονικού εγκλήματος, οι οποίοι, σύμφωνα με ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είναι πολύ αυστηροί στην Ταϊλάνδη και δεν κάνουν διακρίσεις.

Βάσει των νόμων αυτών, ο Μπαρνς κινδύνευε με πενταετή φυλάκιση αλλά και πρόστιμο περίπου 2.700 ευρώ.

Το ξενοδοχείο ζητεί από τον Μπαρνς να στείλει ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης, στις τουριστικές αρχές της Ταϊλάνδης, στην αμερικανική πρεσβεία και στην ιστοσελίδα Tripadvisor αυτό τον μήνα ζητώντας συγνώμη και εξηγώντας ότι η αρνητική κριτική του γράφτηκε εν θερμώ.

Το ξενοδοχείο είπε ότι ο Μπαρνς συμφώνησε και ο ίδιος δήλωσε στο Reuters ότι θα εκδώσει ανακοίνωση. “Στέλνω email σε πολλά μέσα ενημέρωσης”, δήλωσε στο Reuters αρνούμενος να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα