ΑΘΗΝΑ
09:59
|
19.04.2024
Η 17χρονη Σουηδή δήλωσε μέσω Twitter ότι δεν ασχολείται με την κομματική πολιτική, αλλά ότι “οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ είναι πάνω και πέρα από…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η έφηβη ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ, που εργάζεται για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, έδειξε το Σάββατο την υποστήριξη της στον Δημοκρατικό Τζο Μπάιντεν, προτρέποντας τους ψηφοφόρους που ενδιαφέρονται για το περιβάλλον να κάνουν τις φωνές τους να ακουστούν στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ.

Η 17χρονη Σουηδή δήλωσε μέσω Twitter ότι ποτέ δεν ασχολείται με την κομματική πολιτική, αλλά ότι “οι επερχόμενες εκλογές στις ΗΠΑ είναι πάνω και πέρα από όλα αυτά”.

“Από την πλευρά της κλιματικής αλλαγής είναι πολύ μακριά από ότι είναι αρκετό και πολλοί από εσάς υποστηρίξατε ασφαλώς άλλους υποψήφιους. Αλλά τώρα. .ξέρετε τι εννοώ . . γαμώτο! Οργανωθείτε και ψηφίστε #Μπάιντεν”, έγραψε η Τούνμπεργκ.

Η Τούνμπεργκ, η οποία θεωρείται από πολλούς αυθεντική φωνή του περιβαλλοντικού κινήματος και από άλλους δημόσιο πρόσωπο της “εταιρικής οικολογίας”, ηγήθηκε ενός παγκόσμιου κύματος διαμαρτυρίας για το κλίμα μετά από απεργία έξω από το σουηδικό κοινοβούλιο το 2018, θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη συμμετοχή μεταξύ νεότερων ψηφοφόρων που είναι συνήθως λιγότερο πιθανό να ψηφίσουν κάποιον από τους ηλικιωμένους Αμερικανούς.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα