ΑΘΗΝΑ
10:29
|
25.04.2024
Kατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λουκασένκο φέρεται να μίλησε για τις προτεινόμενες αλλαγές του στο σύνταγμα της χώρας.
FILE PHOTO: Belarusian President Alexander Lukashenko speaks at an event in Minsk, Belarus, September 17, 2020. Tut.By via REUTERS/File Photo
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο μετέβη σε φυλακή στο Μινσκ σήμερα Σάββατο για να συναντηθεί με κρατούμενους ηγέτες της αντιπολίτευσης, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Belta.

Σε μια φωτογραφία που δημοσιεύτηκε από ένα φιλικό προς τον Λουκασένκο κανάλι στο Telegram και αναφέρεται από το πρακτορείο Belta στον ιστότοπό του, ο Λουκασένκο και έντεκα ακόμη άνθρωποι φαίνονται να κάθονται σε μια στρογγυλή τράπεζα διακοσμημένη με λουλούδια.

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Βίκτορ Μπαμπαρίκο, ο οποίος απαγορεύτηκε να κατέλθει ως υποψήφιος Πρόεδρος στις αμφισβητούμενες εκλογές του Αυγούστου και τέθηκε υπό κράτηση τον Ιούλιο μαζί με τον γιο του, εμφανίζεται στα αριστερά του Λουκασένκο στη φωτογραφία.

Όλοι οι άνθρωποι στο τραπέζι εκτός από τον πρόεδρο είχαν μπροστά τους μια κάρτα με το όνομά τους. Η μόνη γυναίκα που ήταν στο τραπέζι ήταν μέλος του συμβουλίου συντονισμού της αντιπολίτευσης, η δικηγόρος Λίλια Βλάσοβα, η οποία κρατήθηκε στα τέλη Αυγούστου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λουκασένκο μίλησε για τις προτεινόμενες αλλαγές του στο σύνταγμα της Λευκορωσίας, σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο Belta, ενώ φέρεται να πρόσθεσε πως “Το σύνταγμα δεν μπορεί να γραφτεί στο δρόμο”.

Πηγές: Belta, Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα