ΑΘΗΝΑ
15:16
|
26.06.2024
Λάτρης του Super Mario και των Pokemon, ο Ακούτις από πολύ μικρός φάνηκε να εκδηλώνει μια ιδιαίτερη αγάπη για το εκκλησιαστικό περιβάλλον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η ευλόγηση του Κάρλο Ακούτις στην πόλη της Ασίζης ήταν η πρώτη ανθρώπου της γενιάς των millenials (όσων δηλαδή γεννήθηκαν ανάμεσα στις αρχές των ’80s και τα μέσα των ’90s), με την Καθολική Εκκλησία να έχει πλέον στο εορτολόγιό της τον νεαρό που πέθανε το 2006 σε ηλικία μόλις 15 ετών από λευχαιμία.

Ο νεαρός ευλογήθηκε σήμερα στη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, πράγμα που σημαίνει πως επιτρέπεται να του αποδίδονται τιμές δημοσίως κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου, ημέρα του θανάτου του και πλέον θεωρείται πως απέχει ένα βήμα από την αγιοποίηση.

Λάτρης του Super Mario και των Pokemon, ο Ακούτις από πολύ μικρός φάνηκε να εκδηλώνει μια ιδιαίτερη αγάπη για το εκκλησιαστικό περιβάλλον και κυρίως για το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. “Να είμαι πάντα ενωμένος με τον Ιησού, αυτό είναι το πρόγραμμα της ζωής μου”, έγραψε ο Κάρλο Ακούτις στην ηλικία των επτά.

Κατά τη διάρκεια της τελετής ο καρδινάλιος Αγκοστίνο Βαλίνι δήλωσε πως “Ο Ακούτις, από τότε που ήταν παιδί… το βλέμμα του στράφηκε στον Ιησού. Η αγάπη για την Ευχαριστία ήταν το θεμέλιο που κράτησε ζωντανή τη σχέση του με τον Θεό.”

Μια αποστολική επιστολή από τον Πάπα Φραγκίσκο στην οποία ο Πάπας δήλωσε ότι η γιορτή του Κάρλο Ακούτις θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 12 Οκτωβρίου, την επέτειο του θανάτου του στο Μιλάνο το 2006, διαβάστηκε δυνατά.

Στην ομιλία του, ο Καρδινάλιος Βαλένι, παπικό αντιπρόσωπος για τη Βασιλική του Αγίου Φραγκίσκου, χαιρέτισε τον Ακούτις ως πρότυπο του πώς οι νέοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία στην υπηρεσία του Ευαγγελίου. Για τον Κάρλο, ο Ιησούς ήταν “η δύναμη της ζωής του και ο σκοπός όλων όσων έκανε”, είπε ο καρδινάλιος.

Την ώρα της τελετής της ευλόγησης Εκκλησίες σε ολόκληρη την Ασίζη προσέφεραν επιπλέον ώρες λατρείας της Ευχαριστίας, ενώ εικόνες του νεαρού μπροστά από μεγάλα ιεροφυλάκια που περιείχαν την Ευχαριστία, ήταν τοποθετημένες σε κάθε εκκλησία της πόλης.

Πηγές: Catholic News Agency

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Τζούλιαν Ασάνζ είναι ελεύθερος

Συμφώνησε να παραδεχτεί την ενοχή του για την κατηγορία τής κατασκοπείας και θα επιστρέψει στην Αυστραλία μετά από την πολύχρονη καταδίωξη που υπέστη.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα