ΑΘΗΝΑ
17:45
|
26.04.2024
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας μίλησε σε μια ασυνήθιστη νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν μίλησε σε μια ασυνήθιστη νυχτερινή στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγιάνγκ για να τιμήσει την 75η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος το Σάββατο, σύμφωνα με βίντεο που προβλήθηκε στην κρατική τηλεόραση.

Ο Κιμ ευχαρίστησε τον στρατό για τη βοήθειά του στην ανάκαμψη από μια σειρά καταστροφικών καταιγίδων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και επαίνεσε τις προσπάθειες της χώρας να αποτρέψει το παραμικρό ξέσπασμα κορονοϊού.

Η επέτειος, που γιορτάζεται με μια σειρά από συναυλίες και φεστιβάλ, παρακολουθήθηκε στενά από τα κράτη της ευρύτερης περιοχής καθώς θεωρήθηκε ως εκδήλωση όπου ο Κιμ μπορούσε να παραδώσει μηνύματα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Σε ένα συγχαρητήριο μήνυμα στον Κιμ για την επέτειο, ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε ότι σκοπεύει να “υπερασπιστεί, να παγιώσει και να αναπτύξει” τους δεσμούς της χώρας του με τη Βόρεια Κορέα, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά ΜΜΕ.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα