ΑΘΗΝΑ
17:23
|
26.04.2024
Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έφτασαν στις Καναρίους Νήσους τις τελευταίες 48 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες έφτασαν στις Καναρίους Νήσους τις τελευταίες 48 ώρες, δήλωσε ο Ερυθρός Σταυρός το Σάββατο, ο μεγαλύτερος αριθμός από το 2006.

Η ενισχυμένη φύλαξη της μεσογειακής ακτής του Μαρόκο ωθεί τους διακινητές και κατά συνέπεια τους μετανάστες νότια, όπου διακινδυνεύουν την επικίνδυνη διέλευση προς τα Κανάρια νησιά, που βρίσκονται περίπου 60 μίλια (97 χλμ.) δυτικά της ακτής του Ατλαντικού, λένε αναλυτές και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Μεταξύ Πέμπτης και Σάββατου, 1.015 μετανάστες προσάραξαν με 485 βάρκες στα επτά νησιά που αποτελούν στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Καναρίων Νήσων, δήλωσε εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού. Τέτοιοι αριθμοί δεν έχουν παρατηρηθεί παρά πριν από 14 χρόνια, όταν περισσότεροι από 30.000 μετανάστες έφτασαν στα νησιά του Ατλαντικού, καθώς άλλα δρομολόγια προς την Ευρώπη είχαν αποκλειστεί.

Αν και η μετανάστευση από τη θάλασσα μειώθηκε σχεδόν 5,8% μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, οι αφίξεις στις Καναρίους Νήσους αυξήθηκαν κατά 523,7% με 6.081 νέες αφίξεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών

Τοπικοί πολιτικοί ζήτησαν περισσότερη βοήθεια από την ισπανική κυβέρνηση, λέγοντας ότι τα Κανάρια Νησιά δεν έχουν αρκετούς πόρους για τις αυξημένες πληθυσμιακές ροές.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα