ΑΘΗΝΑ
04:30
|
25.04.2024
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που έπληξε γειτονιά της Βηρυτού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους σε έκρηξη που έπληξε γειτονιά της Βηρυτού, ανέφερε η εφημερίδα Daily Star του Λιβάνου την Παρασκευή το βράδυ, επικαλούμενη τον γενικό γραμματέα του Ερυθρού Σταυρού του Λιβάνου.

Σύμφωνα με πηγές των λιβανέζικων ΜΜΕ, η θανατηφόρα έκρηξη ήταν αποτέλεσμα έκρηξης δεξαμενών ντίζελ σε τοπικό φούρνο. Οι αρχικές αναφορές τοποθετούσαν τον αριθμό των νεκρών τουλάχιστον σε δύο, ενώ με το πέρασμα της ώρας προστίθενται και άλλα θύματα στον συνολικό αριθμό των νεκρών.

Σε αντίθεση με την Daily Star, το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti αναφέρει ότι η έκρηξη πραγματοποιήθηκε σε μια αποθήκη που αποθηκεύονται καύσιμα γεννήτριας.

Βιντεοσκοπημένο υλικό από τη σκηνή δείχνουν σημαντικές ζημιές που προκλήθηκαν στην περιοχή γύρω από το επίκεντρο της έκρηξης, καθώς τα συντρίμμια φαίνονται διάσπαρτα σε όλο τον δρόμο που οδηγεί στην περιοχή της έκρηξης, με τους ανθρώπους να φοβούνται για άλλη μια φορά να παγιδευτούν κάτω από τα ερείπια.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν μεγάλες στήλες καπνού από τη γειτονιά, καθώς και μια πυρκαγιά, η οποία εξακολουθεί να μαίνεται στο επίκεντρο.

Πηγές: The Jerusalem Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα