ΑΘΗΝΑ
03:31
|
02.03.2021
Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πλημμύρες στις κεντρικές επαρχίες του Βιετνάμ και 13 ακόμη αγνοούνται.
Military personnel rescue sailors of a ship at Cua Viet Port in Quang Tri province, Vietnam October 11, 2020. Ho Cau/VNA via REUTERS.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από πλημμύρες στις κεντρικές επαρχίες του Βιετνάμ την περασμένη εβδομάδα και 13 ακόμη αγνοούνται, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλούνται σήμερα Κυριακή κρατικά ΜΜΕ, καθώς η χώρα ετοιμάζεται για μια ακόμη τροπική καταιγίδα.

Συγκεκριμένα, τις επόμενες μέρες, η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για έναν άλλο τυφώνα, τον Λινφά, ο οποίος θα φέρει περισσότερες βροχές και θα έχει ως αποτέλεσμα περισσότερες πλημμύρες, ανέφερε ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός Vietnam Television (VTV).

Οι πλημμύρες έχουν μειώσει την προμήθεια τροφίμων σε χιλιάδες ανθρώπους. Περίπου 31.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί και περισσότερα από 33.000 σπίτια βούλιαξαν και υπέστησαν σοβαρές ζημιές, σύμφωνα με κυβερνητική έκθεση.

Το Βιετνάμ είναι επιρρεπές σε καταστροφικές καταιγίδες και πλημμύρες λόγω της μεγάλης ακτογραμμής του και της έκθεσής του στην Νότια Κινεζική Θάλασσα, εστία εκατοντάδων έντονων καιρικών φαινομένων κάθε χρονιά.

Πηγές: The Star

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα