ΑΘΗΝΑ
13:59
|
18.04.2024

Διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατέβηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ το Σάββατο το βράδυ, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις έχουν απαγορευτεί […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διαδηλωτές που αντιτίθενται στον πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατέβηκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ το Σάββατο το βράδυ, παρά το γεγονός ότι οι διαδηλώσεις έχουν απαγορευτεί λόγω της καραντίνας που επέβαλε η ισραηλινή κυβέρνηση με την σύμφωνη γνώμη της Βουλής.

Στις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας τέσσερα άτομα συνελήφθησαν. Οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν η αστυνομία προσπάθησε να συγκρατήσει χιλιάδες διαδηλωτές που ξεχύθηκαν σε κεντρική πλατεία του Τελ Αβίβ για να απαιτήσουν μεταξύ άλλων και την παραίτηση του δεξιού πρωθυπουργού της χώρας.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με την ένδειξη “Go!” και “Μπίμπι, καταστρέφεις το μέλλον μου”, αναφερόμενοι στο δημοφιλές προσωνύμιο του Νετανιάχου.

Το Ισραήλ μπήκε σε δεύτερη καραντίνα τον Σεπτέμβρη, κλείνοντας πολλές λιγότερο απαραίτητες επιχειρήσεις, απαγορεύοντας τις μεγάλες συγκεντρώσεις και περιορίζοντας αισθητά τις μετακινήσεις. Ο Νετανιάχου υποστήριξε ότι τα σκληρά μέτρα ήταν “αναπόφευκτα” και απαραίτητα για την προστασία της δημόσιας υγείας εν μέσω της αύξησης των κρουσμάτων Covid-19.

Οι επικριτές του πρωθυπουργού, ωστόσο, τον κατηγόρησαν ότι εκμεταλλεύτηκε την κρίση για να περιορίσει τις εβδομαδιαίες διαμαρτυρίες απαιτώντας την παραίτησή του λόγω κακής διαχείρισης της υγειονομικής κρίσης, των οικονομικών επιπτώσεών της και της διαφθοράς.

Πηγές: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα