ΑΘΗΝΑ
00:01
|
02.05.2024
Το υπουργείο ανέφερε επίσης 918 επιπλέον θανάτους, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 108.334.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Ινδία ξεπέρασαν τα 7 εκατομμύρια την Κυριακή σύμφωνα, με τους ειδικούς υγείας να προειδοποιούν για τη χρήση μάσκας και την κόπωση ως προς την τήρηση των κανόνων κοινωνικής αποστασιοποίησης.

Το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι κατέγραψε άλλα 74.383 κρούσματα τις τελευταίες 24 ώρες. Η Ινδία αναμένεται να γίνει η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία τις επόμενες εβδομάδες, ξεπερνώντας τις ΗΠΑ, όπου έχουν αναφερθεί περισσότερες από 7,7 εκατομμύρια μολύνσεις.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης 918 επιπλέον θανάτους, με τον συνολικό αριθμό θανάτων να ανέρχεται σε 108.334.

Ο Ινδός κυβερνητικός αξιωματούχος Ραντίπ Γκουλέρια σημείωσε ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από τον νέο κορονοϊό Covid-19 παρέμεινε σχετικά χαμηλός στη Νότια και Νοτιοανατολική Ασία – από την Ινδία έως το Βιετνάμ και την Ταϊβάν – σε σύγκριση με τις ευρωπαϊκές χώρες και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ορισμένοι ωστόσο ειδικοί επισημαίνουν πως ο αριθμός των θανάτων στην Ινδία μπορεί να μην είναι αξιόπιστος, λόγω ανεπαρκούς καταγραφής, κακών υποδομών υγείας και μικρού αριθμού διαγνωστικών τεστ.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα