ΑΘΗΝΑ
15:28
|
25.04.2024
Η έρευνα που διενήργησε η Γαλλική Ένωση Νοσηλευτών διαπίστωσε ότι το 57% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι βρίσκονται σε “κατάσταση εξάντλησης”.
Emotional stress of young doctor
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Περισσότερο από το μισό νοσηλευτικό προσωπικό της Γαλλίας πλησιάζει τα όρια της εξάντλησης, σύμφωνα με έρευνα που αφορά περίπου 60.000 από αυτούς και δημοσιεύτηκε την Κυριακή, οι οποίες διαπίστωσαν ότι αγωνίζονταν με ακυρωμένες διακοπές και αυξημένη δουλειά λόγω κορονoϊού.

Η έρευνα που διενήργησε η Γαλλική Ένωση Νοσηλευτών διαπίστωσε ότι το 57% των ερωτηθέντων ανέφεραν ότι βρίσκονται σε «κατάσταση επαγγελματικής εξάντλησης», από 33% πριν τη παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού Covid-19, που έπληξε τη Γαλλία και την υπόλοιπη Ευρώπη στις αρχές του 2020.

Τα ευρήματα υπογραμμίζουν τις πιέσεις που γίνονται αισθητές στα συστήματα υγείας της Ευρώπης, τα οποία υπέστησαν άνευ προηγουμένου πίεση κατά το πρώτο κύμα λοιμώξεων και τώρα αντιμετωπίζουν το δεύτερο κύμα εξάπλωσης του ιού.

Δύο τρίτα των νοσηλευτών και νοσηλευτριών λένε ότι οι συνθήκες εργασίας έχουν επιδεινωθεί από την έναρξη της πανδημίας. Ένας στους πέντε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες είπε ότι δεν μπόρεσαν να κάνουν διακοπές από τον Μάρτιο.

“Ενώ υπάρχουν 34.000 κενές θέσεις νοσοκόμων αυτή τη στιγμή το 2020 … οι υποβαθμισμένες συνθήκες εργασίας σημαίνει ότι κινδυνεύουμε να δούμε ακόμη περισσότερους από το νοσηλευτικό προσωπικό να πετούν στην πετσέτα”, ανέφερε η ένωση στη δήλωσή της.

Πηγές: France 24

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα