ΑΘΗΝΑ
07:20
|
19.04.2024
ΕΕ και Βρετανία πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία έως τις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Βρετανία πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία για τους δεσμούς τους μετά το Brexit έως τις αρχές Νοεμβρίου, δήλωσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Γαλλίας την Κυριακή, αλλά το μπλοκ δεν θα αποδεχθεί μια κακή συμφωνία μόνο για το σκοπό της επίτευξης συμβιβασμού.

“Πρέπει να υπάρξει συμφωνία τις επόμενες εβδομάδες. Αυτό σημαίνει περίπου αρχές Νοεμβρίου”, είπε o Κλεμέντ Μπον στο ραδιόφωνο FranceInfo.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε στον Γάλλο Πρόεδρο Εμμανουήλ Μακρόν το Σάββατο ότι θα διερευνήσει κάθε δρόμο για μια εμπορική συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά είπε ότι πρέπει να σημειωθεί πρόοδος για την κάλυψη σημαντικών κενών τις επόμενες ημέρες.

Ο Τζόνσον έχει ορίσει προθεσμία για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 15 Οκτωβρίου για την επίτευξη συμφωνίας, ενώ η ΕΕ επιδιώκει μερικές ακόμη παραχωρήσεις προτού εισέλθει στην τελική φάση των διαπραγματεύσεων.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα