ΑΘΗΝΑ
01:52
|
08.09.2024
Η Νότια Κορέα κάλεσε την Βόρεια την Κυριακή να παραμείνει πιστή σε συμφωνίες αποτροπής των συγκρούσεων μεταξύ των γειτόνων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νότια Κορέα κάλεσε την Βόρεια την Κυριακή να παραμείνει πιστή σε συμφωνίες που καθιστούν απαγορευτικές τις ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ των γειτόνων, σε σχόλια που έγιναν μια μέρα αφότου η Πιονγιάνγκ αποκάλυψε νέα στρατηγικά και τακτικά όπλα κατά τη διάρκεια νυχτερινής στρατιωτικής παρέλασης.

Η μαζική παρέλαση για την 75η επέτειο από την ίδρυση του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος του Βορρά παρουσίασε νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένου ενός διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου (ICBM) και ενός υποβρυχιακού βαλλιστικού πυραύλου (SLBM).

Σύμφωνα με τον Μπλέ Οίκο της Νότιας Κορέας (το προεδρικό μέγαρο της χώρας) πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας για να συζητηθούν τα νέα όπλα καθώς και η πρόσφατη ομιλία του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν.

“Δίνουμε έμφαση σε διάφορες συμφωνίες που έγιναν μεταξύ του Νότου και του Βορρά για την αποτροπή ένοπλων συγκρούσεων και πολέμου”, ανέφεραν σε επίσημη δήλωση τους οι αρχές του προεδρικού μεγάρου.

Αν και ο Κιμ ορκίστηκε στην ομιλία του να συνεχίσει να ενισχύει τη στρατιωτική δύναμη της χώρας του, είπε ότι ελπίζει ότι οι γείτονες θα δώσουν ξανά τα χέρια τους μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού.

Η παρέλαση και η ομιλία έλαβαν χώρα σε μια περίοδο που οι γείτονες διαφωνούν για τη δολοφονία ενός αξιωματούχου αλιείας της Νότιας Κορέας από τα στρατεύματα του Βορρά αφότου ο τελευταίος εξαφανίστηκε λίγες εβδομάδες πριν, ένα περιστατικό που συγκλόνισε και εξοργίστηκε πολλούς στον Νότο.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα